Afbeelding
Foto: Hans Verberk

KANTINEBEHEERDER NEEMT AFSCHEID

Leo van Breugel heeft eigen bar bij MHC MEP

Bij hockeyvereniging MEP werd zondag het seizoen op bijzondere wijze afgesloten. De lentekampioenen ontvingen medailles, vrijwilligers werden gehuld én kantinebeheerder Leo van Breugel werd in het zonnetje gezet.

Na ruim dertig jaar actief te zijn geweest als kantinebeheerder nam Van Breugel afgelopen weekeinde afscheid. Daar werd uitgebreid bij stilgestaan. Zo vond een optreden plaats van Flodderbone, konden leden van MEP bijpraten bij Leo's Corner onder het genot van een biertje en werd Van Breugel toegezongen door het aanwezige publiek.

De dag eindigde met een bijzondere onthulling in het bruin café van de hockeyclub. De toog in deze kroeg heet voortaan Leo's Bar. (Foto: Hans Verberk).


UITDAGEND DUEL VOOR HANDBALSTERS

HCB '92 maakt laatste wedstrijd van seizoen een helft spannend

De vrouwen van handbalvereniging HCB '92 sloten zondag het seizoen af met een uitdagende wedstrijd. In 's-Hertogenbosch speelden zij op kunstgras tegen Blauw Wit. Ondanks de sterke eerste helft van de Boxtelse handbalsters, verloren zij het duel uiteindelijk met 19-8.

De Boxtelse handbalploeg kwam goed uit de startblokken. Blauw Wit bleek ook gevaarlijk, maar doelvrouw Mary Swinkels hield in de openingsfase haar goal knap schoon. Pas na dertien minuten kreeg zij het eerste doelpunt om de oren. HCB '92 creëerde, ondanks het sterke spel, weinig kansen. Maar de ploeg gaf de moed niet op en al vrij snel na de openingstreffer kwam het team op gelijke hoogte: Manon Foolen maakte de eerste treffer voor Boxtel.

Beide teams gingen vervolgens gelijk op, maar kwamen niet tot scoren. Aan de zijde van HCB '92 werd er sterk verdedigd dankzij goed samenspel. Desalniettemin vond Blauw Wit het net: van afstand werd de 2-1 gemaakt en al gauw volgde de 3-1. Foolen maakte echter nog vlak voor rust de aansluitingstreffer doordat ze een geweldige boogbal vanuit een vrije worp produceerde: deze belandde net onder de lat in het Bossche doel.

De tegenstander schakelde in de tweede helft een tandje bij. Op snelheid breidde de Bossche ploeg haar voorsprong uit; HCB '92 wist de tegenstander niet af te stoppen: de score liep steeds verder op. Ondanks doelpunten van opnieuw Foolen, Liza van Rooij en Wendy Schoenmakers won Blauw Wit uiteindelijk ruim met 19-8.

Uitslag zaterdag 16 juni

Bergeijk E3 – HCB '92 E1        10-11

Uitslagen zondag 17 juni

Blauw Wit DS2 – HCB '92 DS1        19-8

Habo '95 DA2 – HCB '92 DA1        15-9

Tachos HC1 – Zephyr/HCB '92 HC1        22-12

Tachos DC1 – HCB '92 DC1        20-13


Boulers eindigen tijdens regiomix dicht op elkaar

Een groep van bijna veertig jeu-de-boulers maakte er maandag een spannend regiomix-toernooi van op de banen van vereniging De Walnoot. Aan de Selissenwal eindigde de top drie op slechts drie punten van elkaar. Uiteindelijk sleepte Ben van Casteren de wekelijkse titel in de wacht.

Toos Luijten en Gerard van Esch volgden op nipte afstand met respectievelijk 26 en 25 punten. Ook hun achtervolgers zaten dicht bij een podiumplek. Jan van Vught speelde zich naar een score van 24, Ad Pennings zat daar vlak achter met 22 punten en Jo Hanegraaf werd zesde met twintig punten. Michel Luijten en Ria van Breugel eindigden daarachter op gepaste afstand op de zevende en achtste plek.

Maandag 25 juni wordt opnieuw een regiomix-toernooi gespeeld. Iedereen kan deelnemen. De spelmiddag begint om 13.00 uur op het jeu-de-boulesterrein van De Walnoot aan de Selissenwal. Meer informatie is verkrijgbaar via de site www.jbvdewalnoot.nl.

Gemonde

Avondvierdaagse

De avondvierdaagse In Gemonde is dit jaar van 19 tot en met 22 juni. Er zijn nieuwe routes uitgezet van vijf en tien kilometer. Deelnemers die willen oefenen voor de Nijmeegse Vierdaagse kunnen op woensdag en donderdag ook kiezen voor een route van twintig kilometer. De start is steeds om 18.00 uur. Vertrekpunt op dinsdag en donderdag is zaal Kloosterzicht en op woensdag en vrijdag zaal De Schuif. Op de laatste dag vertrekken de deelnemers aan de vijf kilometer een half uur later. Deelname kost vijf euro per persoon.

Essche Fietsdag

De Essche Fietsdag vertrekt zondag 24 juni vanaf dorpshuis De Es (Esch) of Jacobushof (Boxtel). Het inschrijfgeld is 4 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. Vertrek van de gezinstocht (40 km): tussen 09.00 en 13.00 uur. De vrijetijdstocht (70): tussen 08.00 en 12.00 uur. De toertocht (100) tussen 08.00 en 10.30 uur.