Inge van Geel aan slag in de wedstrijd tegen Gryphons uit Sittard. Het duel werd door de softbalsters van JRC Ducks ruimschoots gewonnen met 11 tegen 1. (Foto: Hans Verberk).
Inge van Geel aan slag in de wedstrijd tegen Gryphons uit Sittard. Het duel werd door de softbalsters van JRC Ducks ruimschoots gewonnen met 11 tegen 1. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Drukke speelweek voor vrouwenteam

Softbalsters Ducks weten ruim te winnen van Sittard

De softbalsters van JRC Ducks hebben een drukke speelweek achter de rug met wedstrijden op donderdag tegen Gryphons en zondag tegen de Sittard Condors. Beide werden echter winnend afgesloten, waardoor het Boxtelse vrouwenteam tevreden terugkijkt op de gespeelde duels.

De wedstrijd van zondag werd in eigen huis winnend afgesloten met ruime cijfers. Door in de eerste inning meteen drie keer de nul te houden kwam, het thuisteam al snel zelf aan slag. Omdat de pitcher van Sittard vaak wijd gooide en Nadia Verbeten twee honkslagen scoorde, kwam Ducks op voorsprong. In de tweede inning kreeg Ducks een punt tegen door een homerun van de Sittardse slagvrouw. Het was een korte opleving van de tegenstander, want hierna bleef het Limburgse team zonder score en kon Ducks uitlopen naar 11-1. Die tussenstand veranderde in de derde inning niet meer, waardoor de Boxtelaren de winstpunten in eigen huis hielden.

STRIKEOUTS

Twee dagen eerder, op donderdag, kwamen de vrouwen van Ducks in actie tegen het Rosmalense Gryphons. Ondanks het sombere weer legde het Boxtelse team hier een prima partij op de mat. Werpster Inge van Geel vloog uit de startblokken met maar liefst drie strikeouts. Dit motiveerde Ducks om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Toch wisten de Boxtelse vrouwen alleen in de tweede inning drie keer tot scoren te komen. Colette Wind was hiervoor mede verantwoordelijk. Zij werd dan ook uitgeroepen tot de beste slagvrouw van de wedstrijd, met een gemiddelde van 666. Het team uit Rosmalen wist slechts één honkslag te pakken. Ducks had er zes en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Uitslag donderdag 14 juni

Sb sen.: Gryphons - Ducks         0-3

Uitslagen zaterdag 16 juni

Beeball: Gryphons - Ducks         15-26
Hb jun.: Ducks - Uden Red Sox         18-2
Hb pup.: Nuenen - Ducks         16-8

Uitslagen zondag 17 juni

Sb sen.: Ducks - Sittard Condors         11-1
Hb sen.: Ducks - Panters         10-10
Sb jun.: Schiedam - Ducks         5-16

Programma zaterdag 23 juni

Hb jun.: All In - Ducks         11.00
BeeBall: Nuenen Lions - Ducks         11.00
BeeBall: Ducks - Nuenen Lions         12.00
Sb asp.: Twins - Ducks         13.00
Sb jun.: Ducks - Adegeest         14.30
Sb asp.: Ducks - Twins         14.45

Programma zondag 24 juni

Hb sen.: Royals - Ducks         14.30

Programma zondag 25 juni

Hb pup.: Cardinals - Ducks         19.00