Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Boxtel's Harmonie zorgt voor swingende avond

Zomerse sferen bij Caribbean Fiësta

JOLEEN VAN ROOIJ

Liters sangria, nachos, palmbomen, een prachtig decor: het was zaterdagavond tot in de puntjes geregeld tijdens de voorstelling ‘Caribbean Fiësta’ van Boxtel’s Harmonie. Ter ere van het 110-jarig bestaan van de harmonie vinden tijdens dit jubileumjaar meerdere festiviteiten plaats. Zo zorgden dit weekend De Aggemarvanhuisaf Band (DAB) en het slagwerkensemble in samenwerking met het combo voor zomerse sferen in de aula van het Jacob-Roelandslyceum.

,,Er is vorig jaar aan alle geledingen van de harmonie gevraagd met ideeën te komen om deze bijzondere mijlpaal te vieren. Tien jaar geleden verzorgden wij (DAB, red.) samen met het slagwerkensemble een optreden onder de themanaam The Soundmachine", legt Ans van Weert van DAB uit. ,,Het leek ons leuk om nu met een ‘Soundmachine 2.0’ te komen; een gevarieerd salsaprogramma met gastoptredens van zangeres Nienke van Horen, live demonstraties van een salsa-dansgroep en een latin dansshow van de Boxtelse Femke-Sue van Bragt en Joey Verhoeven.”

Blacklight

Met nummers als ‘Get on your feet’, ‘Livin' la vida loca’ en ‘Rhythm is gonna get you’ werkten de muzikanten zich in het zweet om de bezoekers te trakteren op een swingende avond vol dans- en muziekplezier. Ook de special act van het slagwerkensemble onder leiding van Mark Koning, waarbij de muzikanten met witte maskers en blacklight-drumsticks een sterk staaltje vakwerk leverden, werd zeer gewaardeerd door het publiek.

Sangria

Bezoekster Hetty van den Heuvel uit Geldrop genoot met volle teugen: ,,Ik vind het thema leuk gekozen. Nienke van Horen heb ik eerder al tijdens het Oudejaarsbal zien optreden. Wat kan deze dame zingen, zeg! Ik zit heerlijk aan de sangria mét alcohol en heb een hele leuke avond. Straks bij de afterparty met DJ Don gaan de voetjes denk ik wel van de vloer”. Haar vriend Eric Heerkens uit Boxtel is zeer te spreken over de opzet van de avond: ,,De mengeling van pop- en Spaanse muziek, de aankleding en de dansers erbij maakt het plaatje compleet. Ik denk overigens niet dat je mij op de dansvloer zult zien, maar ik geniet er niet minder om.”

Ans van Weert is na afloop van het concert lyrisch over het resultaat: ,,Het ging geweldig! We hebben zó strak gespeeld. Alles klopte, van de aankleding tot en met licht en geluid." De bezoekers die tijdens de voorstelling voorzichtig de pasjes afkeken van de profs, kwamen tijdens het eerste nummer van DJ Don de vloer op, om zelf ook even los te gaan op de swingende klanken van de salsamuziek...

FOTO BOVEN: Caribbean Fiësta bestond uit een gevarieerd salsaprogramma met gastoptredens van onder andere zangeressen en dansgroepen.

FOTO ONDER: Swingende muziek, aankleding, licht en geluid: alles klopte bij het feestje van Boxtel's Harmonie in de aula van het Jacob-Roelandslyceum. (foto's: Peter de Koning).

Afbeelding