Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Esch Kookt! beleeft succesvolle vierde editie

Volop asperges en verrassende ontmoetingen

CARRY DIRKX

Het culinaire evenement Esch Kookt! beleefde zaterdag de vierde editie. En dat was opnieuw een geslaagde, zegt mede-organisator Hannie Breukhoven. ,,Er waren dertig deelnemende koppels. Iedereen had ontzettend zijn best gedaan iets bijzonders op tafel te zetten", zegt ze.

Esch Kookt! draait om lekker eten en bijzondere ontmoetingen. Ieder deelnemend duo kookt één gerecht: een voor-, hoofd-, of nagerecht, voor in totaal zes personen. Iedere gang wordt op een ander adres genuttigd, met iedere keer andere mensen. Daardoor is zowel het eten als het gezelschap bij elke gang een vraagteken. ,,De verrassing wie er bij je aan tafel komt maakt Esch Kookt! speciaal", zegt Breukhoven. ,,Maar ook de toewijding van de deelnemers. Mensen zijn de hele week met de gerechten bezig, omdat ze iets bijzonders op tafel willen zetten." Soms gaat dat niet helemaal als gepland. ,,Een koppel had spinaziesoep gemaakt, met daarop drijvend een roosje van zalm. Maar het roosje was gezonken", lacht ze.

Asperges

Breukhoven schotelde haar gasten een aspergetrio voor, waaronder een soep en een gerechtje met eetbare bloemetjes. ,,Er waren veel aspergegerechten dit jaar", zegt Breukhoven. Tijdens de afterparty kreeg ze volop leuke reacties. En ook zelf genoot ze van het enthousiasme van de deelnemers en de gezelligheid. Breukhoven heeft de lustrumeditie dan ook al in de planning staan: op 25 mei 2019 gaat die plaatsvinden. ,,Omdat het ons eerste jubileum is, willen we nóg meer deelnemers trekken. We mikken op zestig deelnemende koppels."

FOTO ONDER: Bij de familie Breukhoven kon het voorgerecht voor Esch Kookt! in de tuin gegeten worden. V.l.n.r en met de klok mee: Hans Teeuwen, Patrick de Kort, Ine Teeuwen, Hannie Breukhoven, Patricia de Moët en Rob Breukhoven. (foto: Peter de Koning).