Afbeelding
Foto: Wiebe de Leijer

HERENBOEREN DIENT ALS VOORBEELD

Brabantse D66-fractie op bezoek in Boxtel

De Provinciale Statenfractie van D66 is afgelopen vrijdag op werkbezoek geweest in Boxtel. De leden bezochten daar de coöperatieve boerderij van de Herenboeren Wilhelminapark.

Leden van de D66-Statenfractie en lokale partijleden uit de regio, waaronder de Boxtelse wethouder Marusjka Lestrade, kregen op de Herenboerderij aan het Kampspoor een toelichting en rondleiding door Douwe Korting van Herenboeren Nederland. De partij volgt de ontwikkelingen rondom het initiatief in Boxtel al een tijdje omdat er ook vergevorderde plannen zijn voor soortgelijke coöperaties in Breda, Helmond en Oisterwijk.

D66 ziet kansen voor een initiatief als Herenboeren, waarbij burgers gedeeld eigenaar zijn van hun eigen boerderij. ,,Brabanders werken van nature graag samen", aldus D66-fractievoorzitter en landbouwwoordvoerder Arend Meijer, ,,en de Herenboeren in Boxtel laten zien dat zo'n vernieuwend samenwerkingsverband aanslaat en werkt, iets wat wij graag willen stimuleren in heel de hele provincie Brabant."

FOTO BOVEN: Leden van de Brabantse D66-fractie kwamen op bezoek in Boxtel. Ook lokale partijleden Marusjka Lestrade en raadslid Mariëlle Wijffelaars gingen mee op pad. (Foto: D66).