Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Smalwatervallei houdt haar jaarlijkse fietsdag

Buurtvereniging Smalwatervallei houdt zondag 1 juli haar jaarlijkse fietsdag. Die start dit jaar vanaf speeltuin Speelvallei tegenover horecabedrijf 't Tweespan aan de Kapelweg richting Spoordonk, Oirschot, Middelbeers en Wintelre.

Er zijn diverse routes uitgezet. Deelnemers die meedoen aan de 15 kilometer starten tussen 10.30 en 14.30 uur. De begintijden voor de tochten van 25, 35 en 50 kilometer zijn tussen 10.30 en 13.00 uur. Fietsers die aan de drie langste afstanden meedoen, krijgen bovendien een consumptie op de rustplaats. Deelnemers aan de 15 kilometer krijgen bij de start een versnapering. Volwassenen betalen drie euro, kinderen één euro. Kosten worden op locatie voldaan.


'Time to shine'
voor leerlingen
tijdens gala BHC

Time to shine: dat is dit jaar het thema van het gala dat het Baanderherencollege (BHC) voor de eindexamenleerlingen en hun introducés organiseert op vrijdag 22 juni. Publiek dat de stralende jongeren in hun fraaie avondkleding en originele voertuigen wil zien, is vanaf 18.00 uur welkom aan de Baanderherenweg.

De galastoet stelt zich op in de Bosscheweg om vervolgens via de Mgr. Wilmerstraat, Molenstraat en Van der Voortweg bij de hoofdingang van de school te arriveren. Daar worden ze ongetwijfeld toegejuicht door familie, vrienden en andere belangstellenden die achter de dranghekken staan. Voor de mensen die slecht ter been zijn, worden stoelen neergezet,

Na een fotomoment ontvangen de leerlingen een drankje en wachten ze binnen tot iedereen is uitgestapt. ,,Vervolgens gaat iedereen het schoolplein op. Daar staat een speciaal pop-up café, inclusief barbecue, terras en deejay", vertelt docent Maartje Brouwers van de galacommissie. ,,De weersvoorspellingen geven zestien graden aan. We hopen natuurlijk dat dit bijtrekt, maar er komen in ieder geval een overdekte tent en verwarming."

Op dit moment hebben tweehonderd jongeren zich opgegeven voor het gala. Met welke speciale voertuigen zij arriveren, is nog een verrassing... (Archieffoto: Peter de Koning).