Liempdse gastvrijheid met een Frans tintje

Het centrum van Liempde krijgt zondag 2 september een Frans tintje. Die dag worden de eerste Open Liempdsen Herd jeu-de-boules kampioenschappen. Verspreid over het dorp worden twintig wedstrijdbanen aangelegd bij D'n Liempdsen Herd en café's 't Huukske, de Durpsherberg en Het Wapen van Liempde.

Er kunnen maximaal 75 teams deelnemen, bestaande uit twee personen. Zij strijden via een poulesysteem om de wisseltrofee. Er zijn prijzen voor de drie beste duo's beschikbaar. De Liempdse kern wordt omgetoverd tot een Frans dorpsplein vol met muziek en gezelligheid. Er zijn gratis activiteiten voor kinderen en ook hapjes en drankjes ontbreken niet. Bij de bovengenoemde horecalocaties kunnen de uitslagen live gevolgd worden via schermen en op de terrassen klinkt muziek. Beugelclub De Klöskes is betrokken bij de organisatie. Harrie Raaimakers: ,,Van de tennisvereniging kunnen we bovendien de oude speelmatten gebruiken zodat we alles heel houden."

Liempde

Optreden Duende

Gitaargroep Duende geeft zondag 24 juni een optreden in café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat 23 in buurtschap Kasteren. Het repertoire van de groep bestaat zowel uit Nederlandstalige als anderstalige nummers: van Guus Meeuwis tot de Rolling Stones. Naast de gitaarklanken is er ook blaasmuziek te beluisteren van Op naor d'Honderd. Het optreden begint om 14.00 uur, de toegang is gratis.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan als tweetal of als individu. Uit de individuele aanmeldingen vormt de organisatie zelf duo's. De minimumleeftijd is 12 jaar. De kosten bedragen 10 euro per persoon, hiervoor krijgen de deelnemers ook een lunch. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij D'n Liempdsen Herd, 't Huukske, de Durpsherberg en Het Wapen van Liempde of te downloaden via de Facebookpagina. De deelname is definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

De wedstrijden starten om 10.00 uur. Om 17.00 wordt de dag afgesloten met de prijsuitreiking bij D'n Liempdsen Herd. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/jeudeboulesliempde.