Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

SINT-JAN ONTHOOFDINGKERK LIEMPDE VIERT 150-JARIG BESTAAN

Plaquette met alle Liempdse pastoors

Heemkundestichting Kèk Liemt overhandigt zondag 24 juni aan de Heilig Hartparchie een plaquette met daarop alle namen van de Liempdse pastoors sinds de zeventiende eeuw. De Sint-Jans Onthoofdingkerk bestaat honderdvijftig jaar en dat wordt komend weekeinde gevierd: ,,Dan is de geboortedag van Johannes de Doper, de naam waar de kerk naar is vernoemd", aldus voorzitter Arnold van den Broek van de heemkundestichting.

De Liempdse kerk werd officieel ingezegend op 17 januari, tijdens het feest van de christelijke heilige Antonius-Abt. Het plaatselijke gilde, vernoemd naar deze heilige, is dan ook aanwezig tijdens de overhandiging van de plaquette. Van den Broek: ,,De bedoeling is dat deze in het voorportaal van de kerk komt te hangen. Alleen tijdens de diensten is de kerk zelf geopend, maar het portaal is altijd open." Daarnaast hangt er meer in het portaal over de historie van de kerk, benadrukt de Liempdenaar.

ANTONIUSKAPEL

Dat de viering van het 150-jarig bestaan niet op 17 januari werd gehouden, had te maken met de bedevaart naar het Antoniuskapelletje dat in buurtschap Kasteren op de rol stond. Daarom, en vanwege de geboortedag van Johannes de Doper, vindt zondag 24 juni de viering plaats.

De viering start om 09.30 uur met toespraken van pastoor Jacques Grubben, kapelaan Geoffrey de Jong en pater Rafael. Ook zal kerkkoor Cantate Domino liederen ten gehore brengen. Na afloop van de dienst wordt de plaquette onthuld, aansluitend is er koffie in dienstencentrum De Kloosterhof. Heemkundestichting Kèk Liemt toont dan foto's van de kerk die in de afgelopen periode zijn ingeleverd door inwoners van het dorp.

FOTO BOVEN: De Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde werd 150 jaar geleden geopend en gezegend. De parochie viert dit heugelijke feit zondag 24 juni met een speciale hoogmis. (Archieffoto: Albert Stolwijk).


Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Misintenties in deze viering zijn voor overl. ouders Van de Loo- Hermans en Ties Witlox (mgd).

MEDEDELINGEN

* Misintenties. Intenties vóór maandagmiddag 11.30 opgegeven, worden in Brabants Centrum gepubliceerd. Berichten die later binnenkomen, worden alleen in de viering afgelezen. De vergoeding à 12 euro kan in een gesloten envelop, met daarop de naam en de datum van de intentie, achter in de kerk (of in De Uitwijk) in de bus worden gedaan.

* Agenda. Zondag 1 juli 10.30 woord en communieviering met zang van Lencante.

* Bereikbaarheid. Pastor Harry van den Tillaart, 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter ad interim Chris Snik, 06-38 61 62 71. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, 67 31 51; Helma Rombouts, 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot 11.30. Harry van den Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan van Kasteren zijn dan aanwezig voor een praatje. Het is daar tevens mogelijk om misintenties op te geven.
Bijdragen voor de stichting Vrienden van de geloofsgemeenschap Sint-Theresia kunnen gestort worden op NL07RABO 0158 3181 88. Kerkbijdrage Heilig Hartparochie: NL94RABO 0108 8034 57.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het Essche Mannenkoor. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Harrie v.d. Meijden; voor de parochie.
MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Deze week is afscheid genomen van Ad van Brunschot (85) en Vaskin Giragosian (56). Mogen zij nu mogen delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Die kunnen in de groene brievenbus nummer 8 worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG (Geboorte Johannes de Doper) 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger Pastoor Joe. Intenties voor: Jan Geerts (tevens mgd) en Cor Geerts- v.d. Heijden (tevens verj) en overl. ouders Van der Heijden- Klomp; overl. fam. Van Kempen- v. Eindhoven; Ad v.d. Sande (verj).

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 21 juni komt de Emmausgebedsgroep om 18.45 bijeen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst geleid door ds. N. van Exel uit Den Bosch. Organist is Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er lange Paks, zij vieren hun eigen dienst in De Schakel.

MEDEDELINGEN
* Bereikbaarheid. Mevr. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.
* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook in het kerkblad en op www.pg-boxtel.nl.


Praise Avond

De Boxtelse praiseband Upside Down houdt zaterdag 23 juni om 20.00 uur een Praise Avond met samenzang. Deze wordt eenmaal per half jaar gehouden, waarbij christenen van alle gezindten zijn uitgenodigd. Het doel is om een gezamenlijke lofprijzing te brengen, de onderlinge eenheid te vieren en elkaar te ontmoeten. De avond wordt gehouden in De Serenade aan de Oude Dijk in Liempde. De toegang is gratis.