Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Doorsteek naar Markt opent medio juli

Medio maart zou de voetgangerspassage tussen de Markt en de nieuwe parkeerplaatsen in de binnentuin van het gemeentehuis opengaan. Dat werd uitgesteld naar 24 juni, tijdens publieksevenement Boxtel En Route. Het project heeft echter opnieuw vertraging opgelopen...

De voetgangerstunnel die tussen het gemeentehuis en modezaak Uniek verrijst, is grotendeels klaar. Het project heeft echter vertraging opgelopen door de late levering van bouwmaterialen, zo meldde een woordvoerder van de gemeente Boxtel deze week. De verwachting is dat mensen die hun auto in de binnentuin hebben geparkeerd en naar de Markt willen wandelen, medio juli van de passage gebruik kunnen maken. In januari is gestart met de realisatie van een voetgangerstunneltje. Wethouder Eric van den Broek hielp daar eigenhandig aan mee door de sloophamer ter hand te nemen. Er moest immers een doorbraak in het gemeentehuis worden gerealiseerd. Vervolgens gingen medewerkers van aannemer Koppen uit Liempde en installatiebedrijven Kuijper en BSSG aan de slag. Boxtel En Route gaat overigens wél gewoon door. De aftrap van het evenement, dat in het teken staat van voedsel, is om 11.00 uur in Indenhof, het parkje aan de Mgr. Bekkersstraat. Lees hierover meer op pagina 5.

FOTO BOVEN: Ook deze week werd hard gewerkt aan de doorsteek tussen het gemeentehuis en het binnenterrein. (Foto: Peter de Koning).