GEMEENTE BOXTEL PAST ONTWERP AAN

Hellingbaan fietstunnel wordt iets minder steil

VERVOLG VOORPAGINA

De hellingbanen van de fietstunnel die de gemeente Boxtel wil aanleggen op de plek van de huidige dubbele overweg worden iets minder steil. Aanvankelijk dachten de ontwerpers aan een stijgingspercentage van 5 procent. Dat is teruggebracht tot 4 procent aan de oostkant en tot 3 procent aan de westkant van de tunnel.

Na de tekeningen voor de toekomstige fietstunnel te hebben bestudeerd, kwam de CDA-fractie in de gemeenteraad in maart van dit jaar tot de conclusie dat een hellinggraad van 5 procent onacceptabel is. Verkeerswethouder Herman van Wanrooij was het met die kritiek eens. De Ossenpadtunnel ten zuiden van het NS-station - óók voor fietsers - heeft een hellingbaan met een maximale stijging van 3,5 procent en dat is voor veel mensen al veel van het goede.

De oostelijke hellingbaan, tussen de tunnel en de Van Hornstraat, is straks het kortst en dus met 4 procent ook het meest steil. Aan de kant van de Van Salmstraat is meer ruimte en kan worden volstaan met een hellinggraad van 3 procent. Om de sociale veiligheid te bevorderen is een aanvankelijk geplande bocht in de tunnelbak nagenoeg vervallen, vult projectleider Ludwig van Duren aan.

GEEN DERDE HELLINGBAAN

Vanuit de buurt werd gepleit voor een derde hellingbaan, tussen de twee huidige overwegen in naar de Tongersestraat. Zo'n voorziening is berekend op 1 miljoen euro en dat vindt het college van B. en W., dat dinsdag het voorontwerp van de fietstunnel vaststelde, te duur. En dus wordt er een trap aangelegd. ,,Maar zodanig dat in de toekomst altijd nog een hellingbaan gerealiseerd kan worden", aldus wethouder Van Wanrooij.


WIJKBERAAD VERSPREIDT FORMULIEREN

Bewoners van Munsel-Selissen
vinden enquête op hun deurmat

De 1.001 huishoudens in de wijk Munsel-Selissen kunnen in de loop van dit weekend een enquête over hun buurt in de bus verwachten. Het wijkberaad wil hiermee een beter beeld krijgen van wat er speelt onder de mensen. Op die manier heeft zij een goed uitgangspunt in de gesprekken met de gemeente. Daarnaast wil het bestuur ook meer bekendheid creëren in de wijk.

In de enquête wordt gevraagd naar sociale contacten, verkeer, veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Ook vraagt het wijkberaad Munsel-Selissen om tips en suggesties om de buurt levendig te houden. Vorige week gaf het bestuur in deze krant al aan dat ze een ontmoetingsplek missen, omdat er niet veel voorzieningen in dit deel van Boxtel zijn. Het wijkberaad wil graag meer sociale cohesie in Munsel-Selissen. De resultaten van de vragenlijst worden gebruikt voor de totstandkoming van een wijkontwikkelingsplan.

Wie de enquête ingevuld heeft, kan deze opsturen via het antwoordformulier of in de bus doen bij een van de bestuursleden van het wijkberaad.