Afbeelding
Foto:

Kinderen van de Angelaschool leren ondernemen

Leerlingen uit groep 8 van de Angelaschool in Boxtel leerden vorige week donderdag ondernemen tijdens BizWorld. Zij kregen les in hoe ze hun eigen bedrijf moeten opzetten.

In teams maakten de achtstegroepers kennis met het bedrijfsleven, Kippenvel Producties en Rabobank Hart van De Meierij zetten de lessen mee op. Volgens de school is financiƫle zelfredzaamheid cruciaal omdat iedereen dagelijks te maken heeft met zakelijke transacties. Ook jongeren nemen steeds meer deel aan het geldverkeer, aldus de Angelaschool.

De kennismaking met het bedrijfsleven ging volgens het speelse lesprogramma 'BizWorld'. De kinderen leerden meer over bedrijven, aandelen en financieringsmogelijkheden. Met zogeheten BizEuro's leerden ze ondernemen. Daarnaast maakten ze hun eigen product, werd een reclamecampagne bedacht en een ondernemingsplan opgesteld.

Accountmanager Paul van Driel van de Rabobank was jurylid: ,,Voor mij staken teams De Paarse Olifant en De Rode Veer er met kop en schouders bovenuit." Uiteindelijk moest er toch een keuze worden gemaakt en De Paarse Olifant bleek volgens de jury de beste onderneming te zijn.


De Vorsenpoel en Kindertuin groeien naar elkaar toe

Kindercentrum Kindertuin hield de afgelopen weken diverse activiteiten met als doel om de samenwerking met basisschool De Vorsenpoel te bevorderen. Dit om de overgang van kinderen die naar het basisonderwijs gaan, zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen.

Leerkracht Ilona Dikmans zette de eerste activiteit op touw: 'Alles wat je aandacht geeft, groeit'. Kinderen uit de peutergroep gingen met de kleuters bonen potten en tuinkersen planten.

Daarnaast vond vorige week de laatste dag van 'Natuurlijk bewegen' plaats. Via diverse buitenspeelactiviteiten, zoals wind maken met een parachute en een heus waterparcours, werkten de kinderen aan hun motoriek. Kinderen van De Vorsenpoel en de Kindertuin liepen met de leerkrachten en mensen van de kinderopvang tijdens de Avondvierdaagse in Boxtel vorige week ook met speciale petten op. Die hebben zij zelf in elkaar gezet tijdens de workshop 'Pimp je Pet'.

FOTO ONDER: Pimp je Pet was een activiteit van basisschool De Vorsenpoel en kindercentrum Kindertuin om de onderlinge samenwerking te bevorderen.