KERKCONCERT ZONDAG OP 24 JUNI

Bart Jacobs bespeelt Smitsorgel in basiliek

Het volgende optreden in de reeks van Stichting Kerkconcert Boxtel wordt verzorgd door de Belg Bart Jacobs (1976). Op het Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek vertolkt hij zondag 24 juni vanaf 20.00 uur werken van onder meer Bach, Mendelssohn en Lemmens. Entreebewijzen à 8 euro zijn voor aanvang te koop.

Jacobs studeerde orgel, klavecimbel, kamermuziek en basso continuo aan het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde daarbij de hoogste onderscheidingen. Bij het behalen van zijn masterdiploma's werd hij in 2000 benoemd tot organist van het Brusselse kathedraalkoor. Hij won prijzen bij internationale concoursen in Brugge, Leeuwarden, Alkmaar en Amsterdam.

In 2012 werd hij benoemd tot organist-titularis van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal te Brussel. Als basso continuo-speler concerteerde Bart in heel Europa met verscheidene gerenommeerde ensembles.

Zijn solo-cd's 'Bachs beste leerlingen' en 'Vroege orgelwerken en sinfonia's van J.S. Bach' werden lovend onthaald in binnen- en buitenland en ontvingen beiden een 'Coup de coeur' op France Musique. Dit jaar verschijnt een cd-opname met het volledige 'Dritter Teil der Klavierübung' van Bach in samenwerking met het Flanders Boys Choir uit Sint-Niklaas. Jacobs is als docent werkzaam aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Bornem. Sinds 2013 is hij gastprofessor voor klavecimbel en basso continuo aan het Lemmensinstituut.


NEGENDE EDITIE VOLLEYBALTOERNOOI

Maak kans op kaarten voor feestprogramma Beach Break

Snollebollekes, Nielson en Acting the Maggot. Het is een greep uit de artiesten die vrijdag 29 juni een optreden verzorgen tijdens de Beach Break in recreatiepark De Langspier. In samenwerking met de organisatie geeft stichting Brabants Centrum 25 sets van twee vrijkaarten weg aan leden.

Beach Break, het inmiddels bekende beachvolleybaltoernooi, beleeft komende zomer haar negende editie. In De Langspier is een nieuwe locatie gevonden. Naast het sportieve gedeelte heeft de organisatie gezorgd voor een uitgebreid feestprogramma. Zo betreden vrijdag vanaf 20.00 uur onder meer singer-songwriter Nielson, Acting the Maggot en Snollebollekes het podium. Een dag later is het de beurt aan onder meer Vato Gonzalez met MC Tjen, Puinhoop Kollektiv en Easttown.

Wie lid is van Brabants Centrum en kans wil maken op twee vrijkaartjes, kan een e-mail sturen naar nanette.husmann@brabantscentrum.nl. Door middel van loting worden de winnaars gekozen. Zaterdag begint het muziekprogramma om 16.00 uur. Bezoekers kunnen tot 19.00 uur gratis naar binnen, daarna betalen zij vijf euro.