Impressie van Big Band on the Beach dat vorig jaar werd gehouden bij De Langspier. (Foto: Daisy Renders).
Impressie van Big Band on the Beach dat vorig jaar werd gehouden bij De Langspier. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

LUSTRUMFEEST HARMONIE WEEKEND LANG IN TEKEN VAN SWING

Leden Gildenbonds vormen Metropoleorkest

Het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 juni staat voor beide onderdelen van de Gildenbondsharmonie (het blaasorkest en Big Band Boxtel) in het teken van swing. Er vinden twee optredens plaats in het kader van het 110-jarig bestaan van de Boxtelse muziekvereniging.

Zaterdag 23 juni vormen de leden van de harmonie en de bigband het Gildenbonds Metropoleorkest. Samen met Leo Janssen, saxofonist van het internationaal gerenommeerde Metropoleorkest, studeren ze vier arrangementen van het Adventure Project in om deze vervolgens te vertolken. Janssen treedt daarbij zelf ook op als solist. Beide Gildenbonds-orkesten komen ook afzonderlijk voor het voetlicht.

Het optreden in de Tijberzaal van het Baanderherencollege begint om 20.00 uur; entreekaartjes kosten tien euro en zijn te koop bij leden van de harmonie, bij cadeauwinkel Sjiekkado (Breukelsestraat) en via info@gildenbonds.nl.

Een dag later, zondag 24 juni wordt in recreatiepark De Langspier vanaf 15.00 uur het evenement Big Bands On The Beach gehouden. Big Band Boxtel, die onder leiding staat van Mari van Gils, krijgt er gezelschap van de Stripe Big Band, gedirigeerd door Simon Bruul, en Big Band Five Six O'Seven met muzikaal leider Rob van den Hoven uit Schaijk.

De swingende middag wordt afgesloten met een barbecue en muziek van deejay John. Als extraatje worden samen met stichting Eet Met Je Hart vijftig kwetsbare ouderen voor dit geheel verzorgde strandfeestje.


Garagesale

Buurtvereniging Smalwatervallei houdt zondag 24 juni haar tweejaarlijkse garagesale. Bewoners van de Kalksheuvel, Kapelweg en Veldakkerstraat hebben spulletjes verzameld die van 10.00 tot 14.00 uur te koop worden aangeboden.