Afbeelding
Foto:

LIEMPDSE JEUGDHOCKEYERS PAKKEN DOELSALDO DE TITEL

Titel HCL-ploeg leest als jongensboek

Het kampioenschap van de jongens C1 van Hockeyclub Liempde (HCL) laat zich lezen als een jongensboek. Het team speelde een lentecompetitie tegen vijf ander clubs. Alle tegenstanders werden opzij gezet tijdens dat seizoen, behalve tegenstander en directe concurrent Deurne...

De eerste vier wedstrijden wisten de jongens van HCL te winnen. Grote opponent Deurne, die ook alles won, bleek tijdens de eerste wedstrijd een maatje te groot. Het Liempdse team verloor thuis met 1-3. De titel leek verspeeld, een verdienstelijke tweede plek het hoogst haalbare.

Toch gingen de jongens gemotiveerd de tweede competitiehelft in en zij groeiden als team: drie wedstrijden op rij werden gewonnen waarna het uitduel met Deurne op het programma stond. Als leeuwen vochten ze zich naar een 0-1 voorsprong. Ver in de tweede helft kwam Deurne terug tot 1-1. Terwijl de spandoeken uitgerold werden en de champagne klaar stond bij de tegenstander, dwongen de jongens een 1-3 winst af.

ALLES NOG MOGELIJK

Alles was nog mogelijk: de twee ploegen stonden gelijk in punten. Deurne had echter een voorsprong van zeven doelpunten volgens het doelsaldo. HCL speelde haar laatste thuiswedstrijd tegen de Eindhovense hockeyclub Oranje-Rood: scoren was dus het devies. Dat deden de jeugdspelers met verve. Wat heet: de Eindhovenaren werden met 14-0 verslagen.

Drie uur lang was het vervolgens nagelbijten: de Liempdenaren wachtten op de uitslag van Deurne tegen Heesch. Deurne won, maar 'slechts' met 8-3 waardoor HCL met twee doelpunten verschil kampioen werd.

De titel was reden voor de spelers om met de boot (zie foto) door Liempde te trekken. Na een jaar lang hard werken kregen de spelers de ultieme beloning. Trainer en coach Bas Geurts: ,,Wat een topprestatie. Zo zie je maar dat inzet, hard werken, teamwork, niet opgeven en het ontwikkelen van vaardigheden tot een mooie prestatie kan leiden."

Door de competitiezege mogen de jongens van C1 zaterdag 16 juni naar Breda. Daar vindt namelijk het kampioenentoernooi van de klasse C in de regio Brabant plaats bij hockeyclub Push. (Foto: Bas Geurts).