MOTORCROSSER VERBETERT BAANRECORD IN TWEEDE MANCHE

Kay wint dagklassement in Borculo

Kay kwam in Borculo tijdens de tijdtraining niet lekker in zijn ritme. Daarnaast was het druk op de baan. Hierdoor was het lastig een vrije ronde te vinden waarin hij een snelle tijd neer kon zetten. Desondanks zette de Boxtelaar een vierde tijd neer, hoewel hij hier verre van tevreden mee was.

Youth Pro MX-rijder stond daarom extra gemotiveerd aan de start van de eerste manche. Kay reageerde goed op het vallen van het starthek en hij ging als derde door de eerste bocht. Direct daarna nam hij de tweede plek over en zocht het achterwiel van de leider. Halverwege de wedstrijd maakte de kopman een foutje waarvan Kay profiteerde. Hij nam de leiding in de wedstrijd over.De achterstand op de concurrent bleef echter klein en opnieuw werd Kay terugverwezen naar een tweede plaats. In de slotfase zette hij dan ook alles op alles. Na een spannend slot nam hij twee ronden voor de finish met een fraaie inhaalactie de leiding terug en won de manche.

Gebrand op nog zo'n resultaat begon Kay op een tweede plaats aan de tweede manche. De tiener kwam echter in de eerste ronde met zijn hand tegen een paaltje wat hem een plaats kostte. Hij herpakte zich snel en nam even later de tweede plaats terug. De rijder had al snel een prettig ritme te pakken en ging met snelle rondetijden op jacht naar het achterwiel van de kopman. Met de snelste rondetijd in de wedstrijd kon Kay de aansluiting vinden en er ontstond een spannend gevecht om de winst in de tweede manche. De Boxtelse motorcrosser probeerde het aan alle kanten en zat er meerdere keren enorm dichtbij. Toen Kay in de slotfase van de wedstrijd iets meer moeite had met een achterblijver die net voor hem reed, werd dit meteen afgestraft door de kopman en werd de achterstand werd te groot om nog een aanval in te kunnen zetten. Enigszins teleurgesteld kwam de Youth Pro MX-rijder over de finish.

Dagklassement

Maar door de resultaten over twee manches won Kay het dagklassement in Borculo. Dat het met de snelheid goed zit, bleek wel uit de rondetijden in de tweede manche. Kay reed namelijk niet alleen de snelste rondetijd van de wedstrijd maar verbeterde óók het baanrecord. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap 85 cc grote wielen bezet Kay momenteel de tweede plaats. Hij heeft in Borculo een aantal punten goedgemaakt op de leider in het kampioenschap. Na de EK-selectiewedstrijd in Slowakije gaat het open NK verder in Lelystad.

FOTO BOVEN: Kay Karssemakers beleefde een succesvol weekend. In Borculo eindigde hij tweemaal op het podium. (Foto: familie Karssemakers).

Rolstoeltennistoernooi

Vereniging Thadia houdt zondag 17 juni een mix-dubbel rolstoeltennistoernooi. De activiteit begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur en vindt plaats op het tennispark van Thadia aan de Eikenlaan 3b in Sint-Michielsgestel. Meer informatie is telefonisch verkrijgbaar: (073) 551 30 92.

Hockeytitels bij de vleet in Liempde

Het regent kampioenen bij Hockeyclub Liempde. Het tweede E-puppillenteam van de meisjes werd kampioen door alle wedstrijden te winnen en ook de zesde jongensploeg in dezelfde leeftijdscategorie pakten de titel. Elders op deze pagina is te lezen hoe de C-junioren de kampioenswimpel hesen. Een ander mooie titel kwam op naam van de meisjes D2 (zie foto). Zaterdag wonnen zij de beslissende wedstrijd tegen de spelers van Geel Zwart uit Veghel. (Foto: Gerard Schalkx).