Afbeelding
Foto: Peter de Koning

THEO SCHOENMAKERS VERHUIST NAAR PRINS HENDRIKSTRAAT

Beauty by Iris is een totaalconcept

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

De familie Schoenmakers mag met recht een Boxtelse kappersfamilie genoemd worden. Theo en zijn kinderen Iris en Marc hebben elk hun eigen salon aan de Molenstraat 30. Binnenkort vinden enkele veranderingen plaats. De kapsalon van Theo verhuist vanaf 5 juli naar zijn woning aan de Prins Hendrikstraat 18. In zijn voormalige salon aan de Molenstraat opent 1 september Beauty by Iris de deuren.

Stoppen met knippen? Theo, inmiddels 83 jaar oud, peinst er niet over. ,,Ik doe het graag. Voor iedere klant trek ik een halfuurtje uit, gezellig koffiedrinken en kletsen. En regelmatig worden er moppen verteld", grinnikt de Boxtelaar, die op 15-jarige leeftijd assistent werd in de kapsalon van Snellaars. Op zijn achttiende begon hij voor zichzelf, inmiddels dus 65 jaar geleden. ,,Er zijn al klanten die ruim zestig jaar bij mij komen. Ik ken hun hobby's en levensloop en train hiermee mijn geheugen", vertelt Theo. Hij voegt toe dat klanten ook bij hem terecht kunnen voor een scheerbeurt. In de serre van zijn woning aan de Prins Hendrikstraat wordt de komende weken een kapsalon ingericht waar klanten vanaf 5 juli op donderdag en/of vrijdag terechtkunnen. Via telefoonnummer 06-44 22 90 05 kunnen mensen een afspraak maken.

CONSTRUCTIE

Iris werd negen jaar geleden eigenaar van Molenstraat 30 en verhuurt ruimtes aan haar vader en broer. ,,Door de verhuizing van de kapsalon van mijn vader kwam er dus een plek leeg te staan. Ik had ervoor kunnen kiezen de ruimte volledig te verhuren, maar ik heb een andere constructie bedacht", legt Iris uit. De komende maanden wordt de voormalige kapperszaak omgetoverd tot stijlvolle beautysalon waarin zelfstandige ondernemers een of meerdere dagdelen per week hun intrek nemen. ,,Al jaren werk ik samen met verschillende ondernemers, omdat mijn klanten vaak ook interesse hebben in andere beauty-disciplines, zoals wimper-extensions, acupunctuur of huidverzorging", legt Iris uit. Samen met Kim van den Bogaart en Patty Zwinkels vormt zij het team van Iris Kappers. ,,In plaats van visitekaartjes uit te delen of eigenaren van bedrijven uit te nodigen voor workshops, start ik met Beauty by Iris waarbij zelfstandige ondernemers in een totaalconcept stappen."

BINNEN EN BUITEN

Dankzij eerdere samenwerkingen wist Iris de interesse van diverse beauty-ondernemers te wekken. Vanaf september is de salon dan ook de hele week gevuld. Yvonne van Giersbergen (pedicure), Amber Hendriks (Amber's Hair & Beauty), Jacqueline van den Heuvel (Puur cosmetics visagie), Lenie Kinnegen (Health & Beauty Acupunctuur), Maaike Klijnsma (Schoonheidssalon MK), Ankie van Liempd (Praktijk Tijd voor Jezelf) en Floor van der Pasch (GrlpwrbyFloo) zijn een of meerdere dagdelen aanwezig. Alle ondernemers worden de komende weken voorgesteld in deze krant. ,,Ik vind het vooral belangrijk om met mensen te werken die op dezelfde manier denken en ondernemen. Doordat ik met de meeste ondernemers al eerder heb samengewerkt, weet ik wat ik in huis haal", aldus Iris. ,,Uitgangspunt van Beauty by Iris is dat ieder mens iets moois heeft. Uiterlijk én innerlijk zijn belangrijk. Als iemand zich van binnen fit voelt, straalt hij dat ook naar buiten uit."

Beauty by Iris biedt voordelen voor de ondernemers én de klanten, legt de initiatiefneemster uit. ,,Mensen hebben tegenwoordig minder tijd en kunnen door de komst van de beautysalon behandelingen combineren. Zo kan iemand bij wijze van spreken de nagels laten doen terwijl de haarverf intrekt."

Iris geeft aan dat alle ondernemers die bij Beauty by Iris betrokken zijn, gezamenlijk een team vormen. ,,In plaats van een eigen onderneming op te bouwen, kan een bedrijfseigenaar nu op een aantrekkelijke locatie aan de slag die startklaar is. Ook kunnen de ondernemers klanten naar elkaar doorverwijzen. We hebben maandelijks overleg met elkaar. Hierin worden ook ideeën voor workshops of evenementen besproken", licht Iris toe. Haar klanten die de kapsalon bezoeken worden op de hoogte gehouden van Beauty by Iris.

1 SEPTEMBER

De beautysalon opent op 1 september met een demonstratiedag waar mensen kennis kunnen maken met de verschillende ondernemers die samen Beauty by Iris vormen. Het is nu al mogelijk om behandelingen te boeken via de betreffende ondernemers of bij Iris Kappers via e-mailadres info@iriskappers.nl of telefoonnummer (0411) 68 46 66.

Binnenkort gaat de website www.beautyiris.nl online en is het ook mogelijk om behandelingen online te reserveren.

FOTO BOVEN: Theo Schoenmakers en zijn dochter Iris voor het pand aan de Molenstraat 30 in Boxtel. De herenkapsalon van Theo verhuist naar de Prins Hendrikstraat 18 en opent op 5 juli de deuren. In de ruimte aan de Molenstraat opent in september Beauty by Iris. (Foto: Peter de Koning).