Afbeelding
Foto:

LOVENDE WOORDEN VOOR TENNISSTER

Dubbelslag Hogenboom op de Special Olympics

LINDA VAN DE WIEL

Hoewel Inge Hogenboom (28) niet naar de Special Olympics in Doetinchem ging om te winnen, keerde ze zondag huiswaarts met liefst twee gouden medailles. Bij het groots opgezette sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking won de Boxtelse tennisster in zowel het enkel- als het dubbelspel een gouden plak.

,,Het ging heel goed. Ik heb alle wedstrijden in zowel het enkel- als het dubbelspel gewonnen", vertelt een trotse Hogenboom. ,,De dubbel was lastiger, omdat je dan rekening moet houden met je maatje. Ook wissel je steeds van positie in het veld. Het is een heel ander spel. Maar het is toch gelukt." Het enkelspel ging Hogenboom het beste af. ,,Maar ik speel liever een dubbelpartij. Het niveau was tijdens het dubbeltoernooi ook hoger en daardoor werd ik flink uitgedaagd. Het was daarom extra gaaf om de eerste prijs in die categorie te winnen."

Om de winst te pakken, moest de sportieve speelster - die sinds vier jaar tennist – in totaal acht wedstrijden winnen. ,,Zaterdag speelde ik twee dubbelpartijen en een enkelpartij. Zondag waren dat drie wedstrijden in de dubbel en twee enkelpartijen."

FOCUSSEN

Hogenboom won de finales met groot verschil. In de enkelpartij deed ze dat met een klinkende 6-1 overwinning. De dubbel wonnen de tennisster en haar dubbelpartner met 6-2. ,,Beide wedstrijden zijn inderdaad overtuigend gewonnen. De tegenstander maakte meer fouten en was regelmatig te traag", stelt Hogenboom. ,,Het is belangrijk je goed te focussen. Mij lukt dat goed, ik hoor niets meer als ik op de baan sta. Maar anderen zijn vaak afgeleid."

Ondanks de twee gouden medailles, gaat het de Boxtelse niet om de prijzen. ,,Er waren zoveel vrolijke mensen en ze zijn allemaal bezig met hun hobby. Het deelnemen aan de Special Olympics was al een feest. Maar zo'n goede prestatie neerzetten is tof." Dat vonden ook burgemeester en wethouders die Hogenboom - werkzaam in het gemeentehuis - maandag verrasten met een bloemetje en lovende woorden. Mooie woorden heeft Hogenboom voor haar huisgenoot Dennis Wennekes, die vlak voor de Special Olympics zijn enkel brak en daardoor niet kon deelnemen. ,,Ik heb veel aan Dennis gedacht. Hij bleef via de app tips geven en wilde van alles op de hoogte gehouden worden. Dat was heel lief."

FOTO LINKS: Inge Hogenboom mocht tweemaal de hoogste trede van het podium beklimmen tijdens de Special Olympics. (Foto: familie Hogenboom).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding