Info-avond over Speelleercentrum De Oversteek

Brabants Centrum publiceerde in april een artikel over het samengaan van basisschool De Oversteek en speelzaal Peuterhof. Vanaf komend schooljaar vormen de twee het zogeheten speelleercentrum in Liempde. Maandag 18 juni wordt daarover een informatie-avond voor ouders gehouden.

In mei werd begonnen met de verbouwing van diverse lokalen en vóór de zomervakantie start ook de inrichting van de ruimtes voor peuterwerk, dagopvang en buitenschoolse opvang. Ouders krijgen 18 juni uitleg over de nieuwe kinderopvang. De bijeenkomst in De Oversteek (Dorpsstraat) begint om 19.30 uur.


Gitaristen Duende verzorgen optreden in 't Groene Woud

Gitaargroep Duende ontstond zo'n vijftien jaar geleden op initiatief van Liempdenaar Frans Peijnenburg. Sindsdien wordt wekelijks bij een van de leden aan huis gerepeteerd. Eenmaal per jaar treden de negen gitaristen op. En dat optreden is deze keer op zondag 24 juni in café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat 23.

Het repertoire van de groep bestaat zowel uit Nederlandstalige als anderstalige nummers: van Guus Meeuwis tot de Rolling Stones. Naast de gitaarklanken is in het café in de buurtschap Kasteren ook blaasmuziek te beluisteren: door Op naor d'Honderd. Het optreden begint om 14.00 uur, de toegang is gratis.


Mantelzorgers wandelen op Kampina

De mantelzorgers in Boxtel maken maandag 25 juni tussen 13.30 en 15.30 uur een heidewandeling op de Kampina. Steunpunt Mantelzorg van ContourdeTwern organiseert de activiteit.

Mantelzorgers komen er vaak niet aan toe om er op uit te gaan in de natuur. Steunpunt Mantelzorg biedt die mogelijkheid. Lekker ontspannen, eens met andere mensen praten, nieuwe contacten opdoen, en gezellig samen anderhalf lopen over een vijf tot zes kilometer lange route, aldus ContourdeTwern. Deelnemers verzamelen bij Sint-Ursula aan de Baroniestraat in Boxtel, van waar met de auto naar het natuurgebied gereisd wordt. Aanmelden kan tot vrijdag 22 juni via e-mail: mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl of via telefoonnummer (0411) 65 58 99.


Containerbrand Boxtel

De Boxtelse brandweer rukte dinsdagavond uit voor een brand in de containerruimte van een van de flats op Hoogheem. Een plastic afvalcontainer had vlam gevat. De oorzaak is onbekend.