'Wij krijgen dat voor elkaar in ons dorp'

Esch zet zinnen op organisatie van SamenLoop voor Hoop

Het wordt een gigantische organisatie, die volledig draait op vrijwilligers. ,,Maar als het balletje gaat rollen, dan kunnen we dat in Esch", zegt Noor Janssen. Zij heeft het plan opgevat om in augustus 2019 een SamenLoop voor Hoop te organiseren in Esch. De SamenLoop is een 24-uurs wandelestafette met daaromheen allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Aan het enthousiasme en de daadkracht van Janssen zal het zeker niet liggen. In haar hoofd is de Essche SamenLoop voor Hoop er al. ,,Ik heb honderdduizend ideeën, maar af en toe moet ik mezelf terugfluiten. Want eerst moeten we groen licht krijgen van KWF Kankerbestrijding." Dat groen licht komt er als Janssen voldoende vrijwilligers kan verzamelen die mee willen helpen met de organisatie van het grootse evenement. Er moet een bestuur komen, commissieleden die zich willen buigen over bijvoorbeeld sponsoring, catering, muziek, deelnemers en financiën en nog veel meer vrijwilligers. ,,Eigenlijk is heel Esch nodig om het op poten te zetten", zegt Janssen. ,,Maar dat gaat lukken in dit dorp. En ik hoop dat ook veel mensen buiten Esch mee gaan lopen."

Paars

Donderdag 21 juni is er de eerste informatiebijeenkomst over de SamenLoop; die begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Ons Café aan de Leunisdijk. Samen met KWF-vrijwilliger Rudi Overmars vertelt Janssen wat de SamenLoop voor Hoop is en wat er nodig is om deze te organiseren. Ook worden er filmpjes getoond.

Drie jaar geleden liep Janssen zelf mee met de SamenLoop voor Hoop in Liempde. Toen vatte ze al het plan op het evenement ooit in Esch te organiseren. Nu was de tijd rijp. ,,Ik wil heel Esch paars laten kleuren, de kleur van de SamenLoop."

Kanker is een ziekte die iedereen van dichtbij meemaakt, zegt Janssen, die zelf ook familie en vrienden verloor aan de ziekte. ,,Als iemand kanker heeft, voel je je machteloos, omdat je niets kunt doen. Maar dit is iets wat ik wél kan doen. Iets moois opzetten, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek. Zodat hopelijk kanker ooit de wereld uitgaat."

Acties

Tijdens een SamenLoop voor Hoop wandelen deelnemers in een team een 24-uurs wandelestafette. Gedurende de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers, die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor KWF. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. De SamenLoop voor Hoop Esch is gepland in het weekend van 31 augustus en 1 en 2 september 2019. Meer informatie bij Noor Janssen, telefoon: 06-12 12 15 93 of e-mail: ncm.janssen@hotmail.com.