Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ATHLETICS CHAMPS TREKT 185 DEELNEMERS

Jeugd maakt kennis met atletiek bij AV Marvel

Een recordaantal van 185 pupillen, verdeeld over 23 teams, namen zaterdag deel aan de Athletics Champs in sportpark Den Wielakker. Een uur voor aanvang meldden de eerste atleten zich voor de start van de teamestafette. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de competitie tussen atletiekverenigingen AV Oss, OSS Volo uit 's-Hertogenbosch, GAC Gemert, Prins Hendrik uit Vught en De Keien Atletiek uit Uden en gastheer Marvel uit Boxtel.

Zo'n groot evenement lukt alleen, omdat de Athletics Champs een opzet kent waarbij ouders en trainers/coaches een belangrijke rol hebben in de organisatie. Zij begeleiden de teams, jureren en brengen de uitslagen naar het wedstrijdsecretariaat. Meedoen met het team is belangrijker dan winnen. Natuurlijk willen de pupillen wel hun persoonlijke records telkens verbeteren. Daarvoor hadden ze keuze genoeg, want de deelnemers kunnen in de competitie meedoen aan liefst zeven onderdelen, variƫrend van polsstok tot verspringen en van hurk-hoogspringen tot hordenlopen. Ook het slingeren met fietsbanden en werpen met schuimrubberen pijltjes zijn populair bij de kinderen. Het zijn de onderdelen die de jeugd spelenderwijs voorbereiden op onder meer speer- en discuswerpen.

IJS

Net na de middag werden de Athletics Champs afgesloten met meters maken: vier minuten voor de pupillen B/C/mini's en zes minuten voor de pupillen A. Vanuit de organisatie was er toezicht op de veiligheid en een eerlijk verloop van de wedstrijd. Ook de materialen werden neergezet en gewisseld en de kantinevrijwilligers kregen het ijs nauwelijks aan gesleept.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde wedstrijd, aldus voorzitter Martin van der Broek van Marvel.

FOTO ONDER: Hoogspringen, vortex werpen, meters maken: deze en enkele andere onderdelen stonden zaterdag op het programma tijdens de Athletics Champs in sportpark Den Wielakker. (Foto: Peter de Koning).