Afbeelding
Foto: TV De Peppelieren

CLUBTITELS VERDEELD IN LIEMPDE

Jorn en Pleuni: kampioenen van tennisclub De Peppelieren

Tennisvereniging De Peppelieren uit Liempde hield vorige week het jaarlijkse Rabobank Clubkampioenschap. Pleuni van Ruremonde won daarbij voor de vijfde keer de titel bij de vrouwen enkel, Jorn van de Braak mocht zich voor de eerste keer laten kronen tot beste mannentennisser.

Dit jaar is koos de vereniging ervoor de Clubkampioenschappen enkel- en dubbelspelen los te koppelen van elkaar. De zeven finales werden allemaal op vrijdagavond gespeeld, ook de troostfinales werden toen afgewerkt. Van Ruremonde was de beste van de vrouwen door Milou Welvaarts in de eindronde in drie sets te verslaan 5-7, 6-2 en 6-3 te verslaan. Van de Braak won zijn wedstrijd in twee sets met 6-0 en 6-2.

Daarnaast werden Teun van Ruremonde, Bas van Houtum, Steffie de Keijzer, Roel Quinten en Rezie van de Sande kampioen in hun klasse.

FOTO BOVEN: Pleuni van Ruremonde en Jorn van de Braak kroonden zich vrijdag tot de beste tennissers van Liempdse vereniging De Peppelieren. (Foto: TV De Peppelieren).


DUBBEL VOOR VOETBALLERS LENNISHEUVEL

'Ramadan-elftal' LSV wint na bekertoernooi ook competitie

Nadat LSV 4 vorige week ook al de districtsbeker in de wacht sleepte, behaalden de voetballers na een 0-6 zege tegen FC Tilburg ook de titel in de competitie. De prestaties van het Lennisheuvelse elftal zijn bijzonder: de voetballers doen mee aan de vastenmaand ramadan.

Door de brandende zon op het hete kunstgras waren de omstandigheden zondag zwaar voor de voetballers van LSV. Het spel was traag, zo niet loom; er was duidelijk sprake van een ramadan-effect. Desondanks stond het al snel 0-2 voor de ploeg uit Lennisheuvel: rustig de bal rondspelen was voldoende.

KEEPER SCOORT

Het spelbeeld was in de tweede helft niet anders: het team was oppermachtig en liep uit naar 0-6. Abdel Haya, Chemi Elizabeth (die een hattrick maakte) en Saad Koutabi scoorden vijf van de zes doelpunten.

De meest merkwaardige goal kwam echter op naam van Moussa Kissami, de doelman. Hij besloot vlak voor tijd mee naar voren te gaan en haalde snoeihard vanaf 25 meter uit. De bal belandde in de linkerbenedenhoek. Het kampioensfeest werd echter nog niet gevierd: vandaag of morgen is pas de laatste dag van de islamitische vastenmaand.


Junioren ODC winnen bekerthriller

Onder alle kampioensteams van voetbalclub Boxtel, bevindt zich sinds kort ook de derde juniorenploeg onder 17 jaar van ODC. Zij wonnen het bekertoernooi na een zinderende finale van FC Drunen. De tegenstander bleek erg sterk. De Drunense tieners wonnen eerder nog de voorjaarscompetitie én speelden thuis. Normaliter worden bekerfinales op neutraal terrein gespeeld. Echter, de voetbalvereniging was gastheer van diverse finales en had dus geluk. Desalniettemin kwam ODC na een 2-0 achterstand én een rode kaart op zak, onverwachts terug tot 2-2. Doelman Teun IJsseldijk vervulde daarna een heldenrol: in de penaltyreeks stopte hij twee pingels. Op de foto van links naar rechts: Teun Doggen, Mink Breuer, Teun IJsseldijk, Achraf Mokaddem, Daan Alzer, Jaap van Eijk, Serge de Groot, Max Bosker, Imad Serhane en Dimo Devetzis. Onderste rij: Mehmet Atalay, Zohraab Hussein en Tolga Ceylan. (Foto: Saskia van Eijk).


OEFENROUTE VOOR VIERDAAGSE NIJMEGEN

Wandelen langs de Dommel met avondvierdaagse Gemonde

In Gemonde wordt van 19 tot en met 22 juni flink gewandeld tijdens de jaarlijkse avondvierdaagse. Er zijn nieuwe, verrassende routes uitgezet van vijf en tien kilometer. Deelnemers die willen oefenen voor de Nijmeegse Vierdaagse kunnen op woensdag en donderdag ook kiezen voor een route van twintig kilometer.

De start is steeds om 18.00 uur en is op dinsdag en donderdag vanaf zaal Kloosterzicht en op woensdag en vrijdag vanaf zaal De Schuif. Op de laatste dag vertrekken de deelnemers van de vijf kilometer een half uur later.

Iedereen mag meelopen, van ouders met jonge kinderen in de buggy tot vitale ouderen. Er kan individueel gestart worden, maar ook als vriendengroep of gezin. Daarnaast zijn er verrassingen voor de schoolklas met de meeste deelnemende kinderen en voor één van de jongere wandelaars aan de tien kilometer. Deelname aan de avondvierdaagse kost vijf euro per persoon.

Afbeelding