Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WIM MEULENDIJK VRIJWILLIGER VAN HET JAAR BIJ RKSV BOXTEL

'Roodwitten' eren 870 jaar clubliefde

COEN VERBEEK

Daags na zijn tachtigste verjaardag werd Wim Meulendijk vrijdag gekroond als vrijwilliger van het jaar van RKSV Boxtel. Gezien zijn vele verdiensten voor de 'roodwitten' verwierf hij deze eretitel met recht. Meulendijk is al 56 jaar lid van de voetbalclub. Zichtbaar geroerd en onder toeziend oog van zijn aanwezige familie nam hij de felicitaties in ontvangst. Zijn naam werd 'vereeuwigd' op de zogeheten Wall of Fame, waar reeds veel gedecoreerde vrijwilligers een plekje kregen. Meulendijk werd gehuldigd tijdens de jubilarissenavond, waarbij ook vijftien andere clubgenoten in de bloemen werden gezet.

RKSV Boxtel koestert haar vrijwilligers en geeft jubilarissen alle eer. Dat bleek vrijdag maar weer eens. In de kantine van sportpark Munsel werd een feestje gebouwd onder het motto 'ons kent ons'; het familiegevoel straalt de plaatselijke voetbaltrots al heel lang treffend uit. Voorzitter Ties Pronk haalde het wel en wee in een kort woordje nog eens aan. Hij sprak van een kleurrijke vereniging met 825 leden.

Er stond weer veel jarenlange trouwe dienst bijeen. Bart van der Weide, René den Otter, Barry Schelle, Maarte van de Laak, Farid Amayoud, Twan Bolsius, Corné van de Besselaar, Peter Vorstenbosch, Marco Voets en Ron Steenbekkers volbrachten al vier decennia bij de voetbalclub.

De gouden jubilarissen waren Martien Mosink, Toon Leijten, Jo Michielsen, Jack van Hal, Ad Voets, Jo van de Langenberg en de presentator-van-dienst Berry Dankers.

DIAMANTEN LEDEN

Veel aandacht was er voor de diamanten jubilarissen: Harrie Steenbekkers en Rini Verhoeven, twee kleurrijke leden. Steenbekkers begon pas op 15-jarige leeftijd als B-junior in het roodwit. Als senior voetbalde hij in het tweede en derde elftal. Altijd bleef hij lid van de Munselclub; óók toen hij voor zijn werk naar Rotterdam verhuisde. Nu staat hij, samen met zijn vrouw, al jarenlang op zondag trouw langs de lijn als zijn zoon Ron moet voetballen. Hij was in diverse functies binnen de vereniging actief. Zo was hij vele jaren jeugdleider en lang nauw betrokken bij de organisatie van de jeugdtoernooien. Ook was hij lid van het comité rondom het gouden jubileum van RKSV Boxtel in 1991.

Rini Verhoeven is kleurrijk in het kwadraat. Hij is prominent gast in sportpark Munsel op donderdagavond en in het weekend. Jarenlang voetbalde hij in de Boxtelse hoofdmacht en maakte deel uit van de selectie. Hij was vele jaren scheidsrechter, jeugdleider en trainer van lagere elftallen. Kaarten is zijn geliefde hobby en nog steeds gaat hij uit en thuis naar 'het eerste' kijken.

Iedereen kreeg de passende versierselen – een horloge met inscriptie – en hulde van ceremoniemeester Dankers. Bloemen en waarderende woorden waren er voor de aanwezige echtgenoten.

Zo'n kaderavond zoals dat in kringen heet is de kroon op een voetbaljaar en geeft moed voor de toekomst van de Munselclub. Een overvol terras had in een vrijdags zonnetje weer met volle teugen genoten.

FOTO BOVEN: Van links naar rechts; bovenste rij: Ad Voets (50), Rini Verhoeven (60), Peter Vorstenbosch (40), Martien Mosink (50), Harrie Steenbekkers (60), Toon Leijten (50). Middelste rij: Berry Dankers (50), Marco Voets (40), Maarte van de Laak (40), Jack van Hal (50), Ron Steenbekkers (40). Onderste rij: Twan Bolsius (40), Barry Schelle (40), Bart van der Weide (40), Jo Michielsen (50), Jo van de Langenberg (50). In totaal jubileren dit jaar achttien leden, maar Farid Amayoud, (40), René den Otter (40) en Corne van den Bersselaar (40) konden niet aanwezig zijn. (Foto: Peter de Koning).

Sport Kort

Padel in Liempde

De Liempdse tennisvereniging De Peppelieren houdt woensdag 20 juni om 20.00 uur in ontmoetingscentrum D'n Liempdsen Herd (Barrierweg) een introductieavond over padel. De bijeenkomst is bedoeld om de belangstelling te peilen voor deze in de regio nieuwe vorm van de tennissport. De avond wordt begeleid door een professional van tennisbond KNLTB, die op interactieve wijze de aanwezigen kennis laten maken met padel.

Paaldanseres Julia

In het eerste weekeinde van juni behaalde paaldanseres Zoë Timmermans (16) uit Liempde goud en zilver tijdens het Nedelands kampioenschap in Waalwijk. Ook de 8-jarige Julia Koppens uit Boxtel viel in de prijzen. Ze was de enige deelnemer in de categorie Pre Novice en kreeg van de jury 30 punten. Het leverde haar een gouden medaille én een beker op. Julia begon een jaar geleden met paaldansen; de deelname aan het NK was haar eerste wedstrijd.

Fietsexcursie Gestel

Natuurgroep Gestel houdt zaterdag 23 juni een fietsexcursie. De tocht start om 09.30 uur vanaf het buitenlokaal van Brabants Landschap op landgoed Haanwijk in Sint-Michielsgestel. Het thema is 1629, het jaar dat de Spaanse overheersing van 's-Hertogenbosch eindigde door de inname van het leger van prins Frederik Hendrik. De tocht voert langs diverse vestingwerken die nog in het landschap zichtbaar zijn; een gids vertelt er wetenswaardigheden over. Rond 12.30 uur zijn de fietsers weer terug op landgoed Haanwijk. Aanmelden kan tot 21 juni via e-mail: pfg.janssen@kpnplanet.nl.