Afbeelding
Foto: Team AlpeDuEsch

Verrassingen en 'verstand op nul' voor team Alpe DuEsch

,,Fantastisch. Alsof ik op een andere planeet ben geweest", blikt Eefje Bergman uit Esch terug op haar deelname aan Alpe D'HuZes vorige week donderdag. Ze bedwong de berg twee keer fietsend, om daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker; het doel van het evenement. Met de acht andere leden van team Alpe DuEsch zamelde ze ongeveer 15.000 euro in.

Onverwachts werd team Alpe DuEsch aangevuld met een 'oudste deelnemer', de 74-jarige Marietje van Eijndhoven. Aanvankelijk wilde de Essche alleen als toeschouwer aanwezig zijn. Maar vlak voor het evenement besloot ze anders. Ze wilde toch de berg Alpe d'Huez op wandelen, ter ere van haar zoon en echtgenoot, die ze beide verloor aan kanker. ,,Als het me niet was gelukt, was ik in de bezemwagen gaan zitten", zegt ze.

Volbracht

Van Eijndhoven liep samen met haar dochter Patricia Verstijnen, die wel officieel teamlid was. ,,Het was zwaar en emotioneel. Iedereen loopt of fietst daar voor iemand die kanker heeft of overleden is. Maar ik heb het volbracht!", zegt Van Eijndhoven. Het hele team Alpe DuEsch leverde mooie prestaties. Zo fietste Thijs van Schijndel maar liefst zes keer de berg op. Het jongste teamlid Meindel van der Velden (10) uit Lennisheuvel beklom de berg te voet.

Pittig

Bergman ging twee keer fietsend de berg op. ,,De tweede keer was pittig. Dan is het gewoon doorgaan, met het verstand op nul." Bergman is nog aan het nagenieten, ook omdat haar ouders - haar vader heeft kanker - allebei aanwezig waren. ,,Het was fantastisch. Fijn dat ons pap erbij was; dat we het met de hele familie konden beleven. Het is een ervaring die we nooit meer vergeten." Bijzonder was ook het onverwachte bezoek van negen supporters uit Esch. ,,Zo mooi. Die verrassing maakte het compleet." Team Alpe DuEsch zamelde ongeveer 15.000 euro in.

FOTO ONDER: Team Alpe DuEsch kreeg onverwacht bezoek van maar liefst negen supporters uit Esch. (Foto: team Alpe DuEsch).