Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELSE TURNSTERS HEBBEN SUCCES OP NK

Vier medailles voor Sam Sieben van Tabitta

Turnster Sam Sieben is Nederlands kampioen op de meerkamp en op het toestel brug geworden in de eerste jeugddivisie. Haar clubgenoot bij de Boxtelse turnvereniging Tabitta, Lieve van der Zijde, mocht het goud omhangen bij het onderdeel balk in de eerste junior divisie. De NK-finales voor de eerste divisie turnsters werden zaterdag 9 en zondag 10 juni in Almelo gehouden. Hieraan namen naast Sieben en Van der Zijde ook Donna van Wijgerden, Yuna van de Wiel en Eva Roos deel.

In de finale meerkamp op zaterdag was het tot het allerlaatste punt spannend. De ontlading was dan ook groot bij Sieben. Zondag turnde zij nog vier toestelfinales, waar ze een zilveren plak op balk verdiende en derde werd op vloer. Tevens plaatste zij zich voor de Ahoy-cup op zaterdag 23 en zondag 24 juni in Rotterdam. Voor Van der Zijde was de doelstelling om zich in de top tien te turnen, zodat ook zij naar Rotterdam mocht. De meerkampfinale resulteerde in een zevende plaats in het eindklassement. Op zondag turnde ze in de balkfinale, waar ze dus het goud won.

BLESSURE

Ook Eva Roos wist een ticket voor de wedstrijden in Ahoy te bemachtigen door haar negende plaats in de meerkampfinale van de eerste seniordivisie.

Van Wijgerden plaatste zich niet, mede door een opspelende knieblessure. Ook Van de Wiel wist niet door te dringen tot de top tien.

FOTO BOVEN: De succesvolle turnsters van de Boxtelse turnvereniging Tabitta bij elkaar in Almelo v.l.n.r.: Lieve van der Zijde, Eva Roos, Yuna van de Wiel, Donna van Wijgerden en Sam Sieben. (Foto: tv Tabitta).


VELDHOVEN TE MACHTIG VOOR HCB '92

Handbalsters opnieuw niet
opgewassen tegen Achilles

Voor de handbalsters van HCB '92 stond zondag een thuisduel met Achilles op het programma. De vorige wedstrijd in Veldhoven eindigde in een nederlaag: 14-5. De Boxtelse ploeg begon gemotiveerd aan de ontmoeting, maar kon niet voorkomen dat ze opnieuw verloor: 2-5.

Bij beide teams zat de verdediging in de beginfase op slot, waardoor er na acht minuten nog geen doelpunt was gevallen. Achilles haalde de nul van het scorebord. De bal vloog in de kruising. Ook de volgende twee doelpunten kwamen van de uitploeg: 0-3.

TEGENDOELPUNT

Het tij leek te keren toen Manon Foolen na een mooie wissel het eerste tegendoelpunt op haar naam schreef. Het Boxtelse team profiteerde van balverlies, waardoor opnieuw Foolen na een break-out tot scoren kwam. Door de goede verdediging en keeperswerk van HCB '92 kon de tegenstander slechts nog twee doelpunten maken, waarvan een penalty. De Boxtelse ploeg zette daar echter niets meer tegenover. Het werd 2-5 in Veldhovens voordeel.

FOTO ONDER: Manon Foolen sprong torenhoog boven de verdediging van Achilles uit, maar raakte de lat. De speelster van HCB '92 tekende voor de twee doelpunten aan Boxtelse zijde. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen afgelopen week

Elshout - HCB '92 DA1        24-19

HCB '92 HC1/Zephyr - Witte Ster        20-6

HCB '92 DC1 - Elshout        14-17

HCB '92 DS1 - Achilles '95        2-5

Programma zaterdag 16 juni

Bergeijk - HCB '92 E1        10.00

Programma zondag 17 juni

Blauw Wit - HCB '92 DS1        11.40

Habo '95 - HCB '92 DA1        12.00

Tachos - HCB '92/Zephyr HC1        12.45

Tachos - HCB '92 DC1 13.50

Afbeelding