Afbeelding
Foto: Hans Verberk

SOFTBALSTERS SPELEN SPANNENDE DERBY

Honkballers Ducks verliezen van Hazenkamp

De nummer twee van de competitie, Hazenkamp uit Nijmegen, bleek zondag te sterk voor de honkballers van Ducks. In sportpark Den Wielakker verloor de Boxtelse formatie in negen innings met 6-13. Vier dagen daarvoor speelden de softbalsters al een uitwedstrijd in Schijndel tegen Starlights. Daar werd het 11-7 voor de thuisploeg.

Onder leiding van oud-Hazenkamper en tevens uitblinker aan Ducks-zijde, Thor van den Dool, ging het duel de eerste paar innings gelijk op tussen de Boxtelse en Nijmeegse honkballers. Aan slag begon Hazenkamp matig, ook dankzij de gevarieerde worpen van werper Jeroen van Nes.

De startend werper van Hazenkamp kreeg het daarentegen lastig vanaf de derde inning. Desalniettemin stond zijn team na vier innings al met 4-8 voor. Daarna kwam de zege voor de uitploeg niet meer in gevaar. Dankzij belangrijke hits op de goede momenten werd er in de vijfde inning een gat geslagen dat niet meer in te halen was voor Ducks. Eindstand: 6-13.

Ook de softbalsters verloren vorige week. De uitwedstrijd tegen Starlights beloofde op voorhand spannend te worden en werd dat ook. Ducks begon sterk aan slag: de eerste drie slagvrouwen scoorden al. De inning daarna kwamen de Schijndelse vrouwen een puntje terug.

Daarna ging de tussenstand op en neer. Tot en met de derde inning maakte Ducks nog drie punten en Startlights scoorde er vijf. Hierna viel het echter nagenoeg stil aan beide zijden: alleen een Boxtelse speelster kwam nog over de thuisplaat waardoor de uitploeg voorstond.

De Schijndelse formatie zette echter nog een eindspurt in en die bleek Ducks te machtig: het werd uiteindelijk 11-7 voor Starlights.

Uitslagen zaterdag 9 juni

Sb asp.: Ducks 1 - Stags 1        19-6

Hb pup.: Ducks 1 - Mulo 1        10-10

Uitslagen zondag 10 juni

Hb sen.: Radboud Rangers 1 - Ducks 2        10-10

Sb jun.: Catch 1 - Ducks 1        8-5

Programma donderdag 14 juni

Sb sen.: Gryphons - Ducks 1        19.30

Programma zaterdag 16 juni

Beeball: Gryphons - Ducks        11.00

Hb jun.: Ducks 1 - Uden Red Sox        13.00

Hb. pup.: Nuenen 1 - Ducks 1        14.00

Programma zondag 17 juni

Sb sen.: Ducks 1 - Sittard Condors        10.30

Hb sen.: Ducks 2 - Panters        11.00

Sb jun.: Schiedam - Ducks 1        15.00

Programma woensdag 20 juni

Hb sen.: Hazenkamp - Ducks 1        1900

Blue Lions Tilburg - Ducks 2        19.30

FOTO ONDER: Remco van Nistelrooij werd omringd door Hazenkamp-spelers. Het Nijmeegse team bleek te sterk voor de Boxtelse honkballers. (Foto: Hans Verberk).


HULDIGING JUDOKA'S EN VRIJWILLIGERS

Collin van Dijk wint Liempdse judobokaal

Judo Club Liempde organiseerde zaterdag voor de 57e keer de Cor van Dijk Liempdse Judokampioenschappen. In de gymzaal van basisschool De Oversteek streden judoka's van alle leeftijden om de prijzen. Collin van Dijk sleepte net als vorig jaar de Ben Spelbrink bokaal in de wacht.

De organisatie van de kampioenschappen was in handen van voorzitter Bas Raaimakers. De nestor van Judo Club Liempde, Cor van Dijk (85) is nog steeds betrokken bij de club en actief op de mat. Hij reikte geheel volgens traditie de prijzen uit. Er was veel belangstelling van familie en vrienden voor de sportieve kwaliteiten van de deelnemers. Dit was voor de judoka's een grote stimulans om er nog een schepje bovenop te doen.

Collin van Dijk werd algemeen Liempds kampioen judo, ook wel kampioen van alle categorieën genoemd. Zijn grootste concurrent was dit jaar Hans van den Berg, die uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in Van Dijk.

IN ZONNETJE GEZET

Naast de sportieve strijd werden tijdens de kampioenschappen ook enkele leden van Judo Club Liempde in het zonnetje gezet. Anouk van der Mijden werd uitgeroepen tot judoka van het jaar vanwege haar inzet op de training en prestaties in 2018. Van der Mijden is een voorbeeld voor andere judoka's.

Ook Henk de Bresser stond even in het middelpunt. Hij is al dertig jaar lang een trouwe vrijwilliger, onder meer als lid van de jurytafel en als logistiek helper bij de matten. ,,Zonder De Bresser kunnen wij niet judoën", vertelde voorzitter Raaimakers. ,,Hij helpt bij het jureren en zou zelfs teleurgesteld zijn als we hem niet vragen." Hiervoor werd De Bresser uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar.

Collin van Dijk en Raaimakers werden gehuldigd en kregen een fraaie judoband met hun initialen erop. Beiden behaalden dit jaar de tweede dan. Vice-voorzitter Frans van Esch, de judoka die 39 jaar geleden voor het laatst een tweede dan behaalde, sprak het duo lovend toe.

Dit jaar was er wederom een luchtkussen aanwezig waar de kinderen veel plezier aan beleefden. Om vrijwilligers en sponsors te bedanken werd diezelfde avond nog een barbecue gehouden.

Uitslagen:

Poule 1: 1. Fedde v. Helvoort; 2. Levi Janssens; 3. Juan Schuurmans; 4. Tiago v. Breugel. Poule 2: 1. Jens Kelders; 2. Joris Said; 3. Merijn v. Wijlick; 4. Rens Baker. Poule 3: 1. Manuel v. Breugel; 2. Wiebe Zijlstra; 3. Bram v.d. Langenberg. Poule 4: Maik Verhoeven; 2. Wil v. Oirschot; 3. Thomas Jansen; 4. Lucas Daniels; 5. Gies v. Erp. Poule 5: 1. Ivar v. Weert; 2. Mees Kosters; 3. Cas de Wit; 4. Guus Zwijnenberg. Poule 6: 1. Annabel Loman; 2. Odin v. Hedel; 3. Yoram Striekwold; 4. Sem v. Kasteren. Poule 7: 1. Nelson Tops; 2. Migus Ribeiro; 3. Thijs Jansen. Poule 8: 1. Pim de Wit; 2. Irene v. Oijen; 3. Lukas Said; 4. Inge v. Oirschot. Poule 9: 1. Mika v. Weert; 2. Anouk v.d. Mijden; 3. Mitch Bruselars; 4. Gijs de Wit. Poule 10: 1. Luc de Laat; 2. Sjors Maurix; 3. Thijmen Maurix. Poule 11: 1. Bram v. Oorschot; 2. Desmond Tops; 3. Pim de Wit; 4. Yoran Lips. Poule 12: 1. Jop v.d. Ven; 2. Keira Kreijveld; 3. Xavi v. Weert; 4. Bas Daverveld. Poule 13: 1. Ties Verhagen; 2. Roel v. Erp; 3. Joost v.d. Linden; 4. Senn Steenbakkers. Poule 14: 1. Roy Kemps; 2. Stefan Braat; 3. Yoran Lips; 4. Collin v. Rooij. Poule 15: 1. Mike v.d. Mijden; 2. Henri de Kruijf; 3. Niels Ganzenboom; 4. Eli Ronner. Senioren: 1. Collin v. Dijk; 2. Hans v.d. Berg; 3. Pim v. Esch.

FOTO BOVEN: Collin van Dijk (midden) won het Liempds judokampioenschap en nam de Ben Spelbrink bokaal in ontvangst. Hans van den Berg (links) werd tweede, Pim van Esch behaalde het brons. (Foto: Gwen Olislagers).

Afbeelding