DEGRADATIE EEN FEIT VOOR LIEMPDSE VOETBALLERS

DVG na één seizoen terug in 4e klasse

De voetballers van DVG spelen komend seizoen weer een niveau lager. Het vaandelteam van de vereniging Acht uit Eindhoven veroordeelde het Liempdse team in de eerste wedstrijd van de nacompetitie tot degradatie uit de derde klasse.

Beide teams creëerden weinig kansen in de openingsfase van het duel, dat in sportpark De Roode Bleek werd gespeeld. De Eindhovenaren hadden het betere van het spel, maar de defensie van DVG bleef eenvoudig overeind. Over en weer werden veel lange ballen gespeeld. Acht zocht zijn lange spitsen en de Liempdse defensie probeerde op dezelfde manier spits Bas van Houtum te bereiken. Die stond echter merendeels alleen waardoor er geen goede aanval opgezet kon worden.

Pas in de achttiende minuut kwam er een eerste grote kans; Acht schoot naast het DVG-doel. Een kwartier voor rust viel de tweede goede mogelijkheid voor de uitploeg: via de deklat ging de bal over de goal van keeper Rens van den Akker.

Kort daarna kwam het eerste wapenfeit van DVG. Van Houtum haalde vol uit en de bal belandde via de keeper naast het doel. De corner die daaruit kwam, werd door de verdediging van Acht verwerkt maar belandde bij een DVG-speler die direct uithaalde. De Eindhovense sluitpost kon ternauwernood redden. De bal werd echter opgepikt en direct voorgegeven op de alerte Van Houtum: 1-0.

Lang werd er niet geprofiteerd van de voorsprong: drie minuten later stond het weer gelijk. Op het middenveld werd een fel duel om de bal verloren en via twee schijven belandde de bal in de korte hoek: 1-1 Beide ploegen kregen kort voor rust nog een riante mogelijkheid: zowel de DVG-doelman als de Eindhovense goalie maakten de 1-op-1-situaties onschadelijk.

AMBULANCE

Na een kort overwicht in de beginfase van de tweede helft, kwam Acht op voorsprong. In de 59e minuut werd een aanval over de rechterkant diagonaal binnengeschoten. Door diverse aanvallende wissels wilde de DVG-coach de 1-2 achterstand rechttrekken. Van Houtum raakte daarna echter dusdanig geblesseerd aan zijn nek, dat hij werd afgevoerd met de ambulance. Naderhand bleek dat de aanvaller 'slechts' een nekwervel licht had verschoven en geen blijvend letsel aan het voorval overhoudt. DVG voetbalde door de blessure de laatste twaalf minuten met tien man: er was al maximaal gewisseld.

Desondanks creëerden de Liempdenaren nog vier á vijf grote kansen op de gelijkmaker. Zo kon Daan Voets de bal nét niet binnenkoppen en Bart de Windt schoot nipt over en kwam later een teenlengte te kort om de bal de goal in te tikken.

Door de Liempdse aanvalsdrift kreeg Acht de ruimte om de verlossende 1-3 te maken. Dat lukte niet, maar ook de gastheren konden de gelijkmaker niet forceren. De 1-2 eindstand betekende tegelijkertijd degradatie voor DVG.

FOTO BOVEN: DVG-aanvaller Bas van Houtum (rechts) zette zijn ploeg nog op voorsprong. Later in de wedstrijd werd hij met de ambulance afgevoerd na een ongelukkige botsing. DVG bleek daarna niet meer bij machte om degradatie te voorkomen: het team keert na één seizoen terug in de vierde klasse. (Foto: Hans Verberk).

Esch

Dubbeltoernooi tennis

De Essche tennisclub LTV d'Oggelen houdt van vrijdag 29 juni tot en met zondag 9 juli het Unilux Open dubbeltoernooi. Deelname is mogelijk in de categorieën dames-, heren- en gemengd dubbel en in de speelsterktes vijf tot en met acht. Belangstellenden kunnen zich slechts voor één van deze onderdelen aanmelden. Dat kan nog tot en met morgen, vrijdag 15 juni via de website www.toernooi.nl.