Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KNALLEND KOOR SLUIT 'TOTAALPAKKET' VAN PLAATSELIJK LOCATIEFESTIVAL WAANZINNIG AF

Live in Liempde gaat pas na het swingen de kerk uit

PÅL JANSEN

'Je had er bij moeten zijn.' Als er één cliché is dat uitgesproken moet worden over Live in Liempde, dan is het dat wel. Zondag vonden de bezoekers hun geluk tijdens optredens en bezienswaardigheden van het locatiefestival verspreid over het dorp én in buurtschap Kasteren. Popkoor Spirit uit Berlicum blies het publiek in de Sint-Jans Onthoofdingkerk omver. Jammer eigenlijk dat slechts tweehonderd mensen een kaartje konden krijgen...

Het kon niet anders dan dat Spirit in de kerk begon met het nummer 'Happy Days'; à la de film Sister Act, zoals de organisatie aankondigde. Normaal gesproken worden de maximaal tweehonderd mensen die een kaartje kunnen bemachtigen in vier groepen opgedeeld, maar tijdens deze vierde editie van Live in Liempde kwam iedereen aan het einde van de dag samen in de kerk. En daar lieten de krachtige klanken van de circa vijftig koppen tellende gospelgroep zelfs het interieur niet onberoerd. Tijdens het swingende optreden trilde namelijk een kruisje van het schilderij dat de dood van Jezus Christus verbeeldt.

Ook kapelaan Geoffrey de Jong bewoog vrolijk mee met gospelkoor. ,,Ik vond het helemaal geweldig", verklaarde hij achteraf. ,,Je kunt swingen wat je wilt, maar dan moet je de mensen nog wel meekrijgen. Door de vreugde die zij uitstraalden, lukte dat." De Jong was blij dat 'zijn' kerk vol stond: ,,Nou, als we zoiets van tijd tot tijd kunnen krijgen, dan houd ik me aanbevolen. We hebben een blijmoedig geloof en Brabanders zijn van zichzelf ook vrolijke mensen."

Hoewel Spirit een knallend eindoptreden verzorgde, genoten de deelnemers al wandelend van alles wat het festival te bieden had. Van de Britse singer-songwriter Sam Brookes bijvoorbeeld. ,,Het was bovendien een erg mooie locatie, onder een treurwilg. Daar was de grond iets hoger, het was een soort natuurlijke verhoging", licht Carla van Mensvoort toe. ,,Ja, wat sprong eruit? Het was het totaalpakket. Leuke optredens, een gids die daarbij iets vertelt... O ja, het strijkkwartet."

LOEIENDE MUZIEKFANS

Bij het Sint-Janspontje ving het Vrilkhoven strijkkwartet de bezoekers op. Het ensemble bracht een soort 'show voor onderweg'. Het viertal veroverde naast de harten van de wandelaars ook die van een aantal loeiende muziekfans, vertelt Van Mensvoort: ,,Het leuke aan dat optreden was dat zelfs de koeien kwamen aanlopen toen de muzikanten begonnen met spelen." Samen met 'drie pittige dames en een uitstekende gitarist', zoals een van de toeschouwers het 'jazzy' ensemble Lewis beschreef, bleek Live in Liempde een gevarieerd en verrassend muzikaal aanbod neer te zetten.

Maar het waren niet alleen de instrumenten en zangers die voor bewondering zorgden. Dat deden ook de circus-/dansartiesten van de Tea Time Company, een artistiek en acrobatisch trio uit Tilburg. ,,Dat was geweldig", zei Virrie Beerens spontaan en enthousiast. ,,Het enige materiaal dat ze hadden, bestond uit drie stokken. De artiesten lieten ze zogenaamd vallen en dat gebeurde net niet... Het was een mooi samenspel, maar het leek ook een beetje klungelig."

Trees van Nunen is samen met Bernadette Notten, Arjen Terlouw, Karin van den Broek, Judith Terlouw en William van Houtum de organisator van het evenement. Ze was blij met het verloop van Live in Liempde. ,,Het was gezellig, verrassend en ben dan ook zeer voldaan", vertelde Van Nunen. De groep is nu al de lustrumeditie voor 23 juni 2019 aan het voorbereiden: ,,Er borrelen weer nieuwe ideeën."

FOTO BOVEN LINKS: Gospelpopkoor Spirit bleek een hit in de kerk.

FOTO BOVEN RECHTS: Tea Time Company zorgde voor bewondering.

FOTO KLEIN: Het Vrilkhoven Strijkkwartet kreeg na Live in Liempde nieuwe fans. (Foto's: Peter de Koning).

Afbeelding
Afbeelding