Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Vrolijke blaasmuziek klinkt in Gescheurd Hemd

Fanfare Sint-Arnoldus verruilde maandagavond haar vaste repetitielokaal in gemeenschapshuis Orion voor een plantsoentje aan de Dorsvlegel, een van de straten van het woonwijkje Het Gescheurd Hemd. Vorige week donderdag zou het muziekkorps ook al in het dorp optreden tijdens de derde etappe van de avondvierdaagse die in het kerkdorp startte en eindigde. Maar dreigend onweer noopte wandelsportvereniging De Keistampers die tocht af te blazen. Deze week hadden de muzikanten meer geluk en kon de openbare repetitie in de buitenlucht doorgang vinden. Zondag 1 juli verzorgt Sint-Arnoldus nogmaals een buitenconcert. Dan strijkt het orkest om 11.00 uur neer op boerderijterras Jacobushof aan de Middendreef, tussen Lennisheuvel en Oirschot, om de zomervakantie muzikaal in te luiden. (Foto: Peter de Koning).


Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor An v.d. Struijk (mgd); overl. ouders Van Eijndhoven- v.d. Wiel; overl. ouders Kerkhof- v. Eijndhoven; Frans v. Eijndhoven; Wim en Peter v. Eijndhoven; Theo en Gerard Verstijnen; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELING

* Overleden. Deze week is afscheid genomen van Sientje Konings- v.d. Ven (103). Dat zij nu mag delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Die kunnen in de groene brievenbus nummer 8 worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastor C. van Beurden. Intenties vanwege Vaderdag Huub v. Rooij (ook trouwdag) en Piet Valks; Jo Valkx; Willy Schellekens (jgt); Thea v. Esch-Groenendaal; overl. fam. Hoezen- v. Osch.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Doop. Zondag 17 juni wordt Fenne van der Leest om 12.00 gedoopt.

* Parochievrijwilligers. Dinsdag 19 juni vindt om 15.00 de vergadering kerngroep parochievrijwilligers plaats.

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 21 juni komt de Emmausgebedsgroep om 18.45 bijeen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst geleid door J. Lankhaar uit Wijk en Aalburg. Organist is Ko Suurmond. Voor de kinderen is er korte Paks, zij komen eerst in de kerk en vieren daarna hun eigen dienst in De Schakel.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Mw. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Christelijke meditatie. Zaterdag is de derde bijeenkomst van de cursus christelijke meditatie. Die krijgt vorm via een stiltewandeling van circa vijf kilometer in de Kampina. Vertrek vanaf Glasvenseweg 2, 5281 TN Boxtel. Deelname kost acht euro; aanmelden bij Corrie Terlouw. Bij slecht weer is er muziekmeditatie in De Schakel.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook in het kerkblad en op www.pg-boxtel.nl.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft komende week de volgende activiteiten op het programma staan voor haar leden.

DINSDAG 19 JUNI

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in Orion.

DONDERDAG 21 JUNI

08.30 dagtocht Kinderdijk en Rotterdam.

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 22 JUNI

13.30 rikken en jokeren in De Rots.

Wethouders
enquêteren op
de weekmarkt

Bezoekers van de weekmarkt in Boxtel lopen morgen, vrijdag 15 juni grote kans dat ze een van de vier wethouders tegen het lijf lopen. Zij geven uitleg over de enquête over bewonersinitiatieven die onlangs werd gelanceerd. De vragenlijst heeft inmiddels in totaal zo'n vierhonderd reacties opgeleverd met waardevolle suggesties om Boxtel, Liempde en Lennisheuvel beter maken, meldt wethouder Eric van den Broek. ,,En, misschien nog wel mooier, dertig nieuwe initiatieven."

Van den Broek meldt blij te zijn met de tot nu toe ontvangen reacties, maar wil zoveel mogelijk respons. ,,We hopen natuurlijk dat mensen de enquête invullen en elkaar ook wijzen op het belang ervan. De enquête is in te vullen via www.boxtel.nl/ikdoemee. Voor mensen die geen computer hebben of niet zo handig zijn met een computer hebben we in het gemeentehuis een zuil waar ze eventueel met begeleiding de enquête kunnen invullen."

Met een tablet in de hand vraagt Van den Broek samen met zijn collega's Peter van de Wiel, Marusjka Lestrade en Herman van Wanrooij om de enquête ter plekke in te vullen.

Boxtel

Ierse sessie

In bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel vindt zondag 17 juni een Ierse sessie plaats. Tussen 13.30 en 16.30 uur worden door diverse muzikanten liedjes gespeeld; iedereen kan meedoen. Luisteraars kunnen meezingen.

Tweedehandsmarkt

Vogelvereniging Vogelvreugd Ons Ideaal organiseert zondag 24 juni van 10.00 tot 16.00 uur haar jaarlijkse grote buitenmarkt op het terrein van gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 te Boxtel. Kramen à 20 euro zijn te huren via e-mail jan@vogelvreugdonsideaal.nl of telefonisch (na 19.00 uur) via (0499) 39 51 81.