Afbeelding
Foto: Rens van den Elzen

SLOOP VAN VOORMALIG CHINEES RESTAURANT

New Palace maakt plaats voor huizen

PÅL JANSEN

Voormalig Chinees restaurant New Palace, dat in januari 2017 op last van burgemeester Mark Buijs gesloten werd omdat er een hennepkwekerij in zat, wordt gesloopt. Op het perceel aan de Schijndelseweg zullen acht levensloopbestendige woningen verrijzen.

Het perceel was al eerder in beeld voor woningbouw, maar toentertijd moest er met projectontwikkelaar Helder uit Breda nog een discussie gevoerd worden over de huizenprijzen. ,,In eerste instantie hing er een prijskaartje aan de woningen van vier ton. Vervolgens zijn we met de ontwikkelaar in overleg gegaan: het plan moest minder kosten en de woningen moesten goedkoper in de markt worden gezet", vertelt wethouder Peter van de Wiel. ,,Het eerste alternatief bestond uit bungalows, dat vonden we te karig." Maar nu is het volgende plan klaar: acht woningen met twee verdiepingen waarin een badkamer op de eerste én tweede verdieping zit zodat ze ook geschikt zijn voor senioren. Van de Wiel: ,,We hebben ook afspraak de gemaakt dat ze niet worden aangesloten op het gasnet."

Dinsdag werd onder meer woningbouw besproken in de gemeenteraad. De wethouder hekelt het geschetste beeld van de oppositiepartijen. Lees meer op pagina's 5 en 11.