Afbeelding
Foto: Wijkberaad Munsel-Selissen

ENQUÊTE OM BEELD VAN DE WIJK MUNSEL-SELISSEN TE KRIJGEN

'We missen een ontmoetingsplaats'

RENS VAN DEN ELSEN

Door middel van een enquête die huis-aan-huis wordt verspreid, wil de stichting wijkberaad Munsel-Selissen een goed beeld krijgen van wat er in de buurt speelt. Op die manier heeft zij een goed uitgangspunt in de gesprekken met de gemeente. Daarnaast wil het bestuur ook meer bekendheid creëren in de wijk. Secretaris Jaap Verheij: ,,We zijn meer dan een loket dat geld verstrekt voor een buurtfeest. We willen problemen kunnen aankaarten bij de gemeente."

Wie vanaf de Bosscheweg Munsel binnenrijdt, richting de A2 zou, bij wijze van spreken, ook van de oudste naar de jongste inwoners rijden. Voorzitter Geert Kraak en Verheij hebben al een duidelijk beeld van de demografische opbouw van de wijk, met een leeftijdspiek rond de 15- en 45-jarigen. ,,Dus veel gezinnen met kinderen", concludeert Verheij. ,,De vergrijzing die in andere delen van Boxtel speelt, blijft ons nog even bespaart, maar we moeten er wel rekening mee houden. Zo zijn er bijvoorbeeld weinig voorzieningen met betrekking tot ouderenzorg in de wijk te vinden."

Maar ook op andere thema's uit de enquête, zoals leefbaarheid en sociaal contact, verwacht het bestuur genoeg reacties. ,,We weten dat er op diverse punten in de wijk verkeersproblemen spelen, onder meer in de Huygensstraat. Maar wellicht komt dat ook in delen voor die we niet in beeld hebben", vertelt Kraak.

SOCIALE COHESIE

De resultaten van de vragenlijst worden gebruikt voor de totstandkoming van een wijkontwikkelingsplan. Daarnaast wil het wijkberaad zorgen voor meer sociale cohesie in Munsel en Selissen. Dat laatste is nu volgens de inwoners erg beperkt, omdat er geen centrale ontmoetingsplekken zijn. ,,Dat is soms wel een gemis", beaamt de voorzitter. ,,Er is geen basisschool, winkelcentrum of horeca en zelfs geen gemeenschapshuis. Uit de resultaten zal blijken of de inwoners dit ook daadwerkelijk problematisch vinden."

Kraak denkt niet dat er wereldschokkende resultaten naar boven komen. ,,De vragenlijst is een middel om het wijkberaad te profileren en meer inzicht te krijgen in wat de bewoners vinden, want ook wij zien en horen niet alles."

De vragenlijst en een bijpassende flyer vallen in de periode van 15 tot en met 17 juni in de bus bij 1.001 huishoudens. De voorzitter glimlacht bij het horen van dat aantal: ,,Een mooi getal en zéker geen sprookje."

FOTO BOVEN: De bestuursleden van de stichting wijkberaad Munsel-Selissen. V.l.n.r.: Geert Kraak, Carla Bressers, Jaap Verheij en Jolanda Krimp-van Weert. (Foto: Wijkberaad).

Politie

14-jarige jongens uit Oisterwijk op dievenpad in Boxtel

Drie 14-jarige jongens uit Oisterwijk zijn zaterdagochtend na een inbraak in een woning aan de Boxtelse Kapelweg aangehouden en ingesloten.

De politie kreeg rond halfzeven 's ochtends een melding van de bewoner. Die was in zijn tuin aan het werk en zag een van de daders uit zijn huis komen. De twee andere jongens stonden aan de straat te wachten. De bewoner ging achter het drietal aan, maar verloor ze uit het oog.

De gealarmeerde politie zette de omgeving af en zocht met een surveillancehond. Dankzij getuigen werden de jongens aangehouden bij het NS-station. Zij hadden zich verstopt in de bosschages.


Scooter en
container in brand
op Fellenoord

Aan de Fellenoord is dinsdagavond een scooter in brand gevlogen. Het vuur sloeg direct over op een naastgelegen container.

Het voertuig vatte rond 19.45 uur vlam op een parkeerplaats in de straat. Het vuur zorgde voor veel rookontwikkeling en trok veel nieuwsgierige deelnemers aan de wandelvierdaagse die even halt hielden om te kijken. De gearriveerde brandweer zette de straat snel af en doofde het vuur met een schuimblusser.

De eigenaar moest moedeloos toezien hoe zijn rijtuig in vlammen opging. Daar was dan ook niet veel meer van over.