Sint-Arnoldus geeft drie buitenconcerten

Lennisheuvelse fanfare Sint-Arnoldus verzorgt vanavond, donderdag 7 juni, het eerste van drie buitenoptredens.

De muzikanten verwelkomen vanaf 19.00 uur Avondvierdaagse-deelnemers in Lennisheuvel bij basisschool Sint-Theresia. Maandag 11 juni wordt de wekelijkse repetitie vanaf 19.30 uur in de wijk Het Gescheurd Hemd gehouden. Bij slecht weer wordt de openbare repetitie een week verplaatst. Op boerderijterras Jacobushof aan de Middendreef in Lennisheuvel wordt zondag 1 juli vanaf 11.00 uur het seizoen afgesloten.

Esch

Esch Kookt

In een ontspannen sfeer mensen leren kennen, onder het genot van zelfgemaakte gerechtjes. Dat zijn de ingrediënten van Esch Kookt. De vierde editie vindt plaats op zaterdag 16 juni. Op de avond zelf komen vier dorpsgenoten bij een deelnemend duo aan tafel mee-eten. Na een gerecht gaat elk tweetal weer naar een ander adres voor het volgende deel van het diner. Vervolgens wordt ook het nagerecht op een andere plek genuttigd. Meer informatie: www.eschkookt.com.

Gemonde

Jeu de boules

Gilde Sint-Joris en Sint-Catharina houdt zondag 24 juni voor de achttiende keer het Gemondse Open Jeu-de-Boulestoernooi. Er wordt gespeeld in teams van twee personen, oftewel doubletten. Iedereen kan zich te plaatse opgeven tussen 12.30 en 13.30 uur. Het toernooit wordt gehouden op gildeterrein Datmunda aan de Kaal Hoefsteef in Gemonde.

Politie

Handel in harddrugs

Op het hardstylefestival Intents in Oisterwijk is zaterdagavond een 19-jarige man uit Liempde gearresteerd voor handel in harddrugs. Hij had 67 xtc-pillen op zak en cocaïne. Hij kreeg een dagvaarding en mag zich de komende jaren niet meer laten zien op het festival.