Boxtel staat stil bij jonge mantelzorger

Samen met nog elf andere Brabantse gemeenten staat Boxtel tot en met 10 juni stil bij jonge mantelzorgers. Tijdens een speciale week werkt het platform Vanzelfsprekend!? met de gemeente en welzijnsorganisatie ContourdeTwern voor er- en herkenning van een soms onzichtbare groep jongeren.

De Week van de Jonge Mantelzorger staat in het teken van de bewustwordingscampagne 'Ik Zorg, Ik Zorg, Wat Jij Niet Ziet'. Via posters, ansichtkaarten, commercials, een website en Facebookpagina wordt aandacht gevraagd voor de 'onzichtbaarheid' van de groep jonge mantelzorgers. In Boxtel ligt de focus vooral op de campagne en de gesprekken die medewerkers van het steunpunt mantelzorg van ContourdeTwern met mensen en professionals hebben.

Ook is de week voor veel gemeenten het startschot voor een nieuw aanbod voor jonge mantelzorgers, hun naasten en professionals. Het onlangs in Boxtel neergestreken Circus Sijm was bijvoorbeeld een activiteit waarbij zij in het zonnetje werden gezet.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een hulpbehoevend gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn, met bijvoorbeeld een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische aandoening. Deze mantelzorgers worden vaak niet als zodanig herkend. Onderzoek wijst uit dat één op de vier jongeren mantelzorger is.


Ibizamarkt

In recreatiepark De Langspier vindt zondag 10 juni een Ibizamarkt plaats. Tientallen standhouders hebben toegezegd om hun zomerse artikelen aan de man te brengen, zoals kleding, vers fruit, bloemen en strandspullen. Daarnaast is er muziek en kunnen mensen workshops volgen. De toegangsprijs tot de Ibizamarkt bedraagt 4,50 euro. Abonnees van De Langspier hebben gratis toegang. Mensen die een kraampje willen huren, kunnen zich melden bij Natasja Willems via telefoonnummer 06-42 43 14 24.