Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

LIEMPDENAAR TROMMELT VRIENDEN OP VOOR FESTIVAL VELDER

Jurge fikst 37 parkeerwachters

,,Via een vriend hoorde ik dat de organisatiedie verantwoordelijk is voor het parkeren niet uitkwam met het aantal vrijwilligers", legt Jurge uit. ,,Dus die gaf mijn naam door. Hij vindt dat ik altijd met creatieve ideeën kom."

Met een goed idee kwam hij zeker, zo bleek wel uit de respons. ,,Bij Paaspop krijgen de mensen die meehelpen met het parkeren, altijd een weekendticket. Toen Mark van der Laan (voorzitter SBGL) vertelde dat hij 35 mensen nodig had, dacht ik wel dat me dat ging lukken."

TEAMGENOTEN

SBGL zou de kaartjes verzorgen, de jonge Liempdenaar een aantal leeftijdsgenoten als er kaartjes voor We Are Electric tegenover stonden. Jurge speelt bij voetbalvereniging DVG en sprak zijn teamgenoten aan. ,,Binnen een week had ik al 37 aanmeldingen. Er waren alleen mensen nodig voor vrijdagavond. Zaterdag en zondag leveren andere verenigingen vrijwilligers aan, dus dan zijn er voldoende parkeerwachters", vertelt Jurge. ,,In eerste instantie kreeg ik veel reacties uit mijn ploeg. Mijn medespelers hebben ook weer vrienden gevraagd."

Voorzitter Van der Laan van SBGL is in zijn nopjes. ,,Ik ben er blij mee en trots op. Zo wil ik er nog wel een paar", vertelt hij over Jurge. ,.We kunnen als stichting niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de jeugd is voor onze verenigingen."

GROTE NAMEN

Jurge bezoekt met de gehele groep het festival na het dagje werken als parkeerregelaar. ,,Het is de eerste keer dat We Are Electric op Velder is. Er zijn grote namen bij, maar ik twijfelde van tevoren of ik wilde betalen voor een ticket", legt de voetballer uit. ,,Maar nu heb ik toch


Durpskwis Liemt viert dit najaar het eerste lustrum

De organisatie van Durpskwis Liemt, buurtvereniging Klein Hoekje Nieuwe Wijk, heeft de inschrijf- en speeldatums bekend gemaakt. Vanaf zaterdag 1 september kunnen teams zich inschrijven. De Durpskwis, dat dit jaar haar lustrum viert, barst vrijdag 2 november los.

Traditiegetrouw zal de prijsuitreiking plaatsvinden in café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein. Onder vermelding van teamnaam, een contactpersoon en een mobiel nummer en e-mailadres van de contactpersoon kunnen groepen zich inschrijven en strijden om een van de prijzen.

Inschrijven kost 20 euro en kan vanaf 1 september via e-mail: durpskwisliemt@gmail.com. Aanmeldingen vóór die datum worden niet gehonoreerd. Volg ook de Facebookpagina Durpskwis Liemt voor meer informatie en spelregels.

een gratis kaartje. Voor wie ik ga? Martin Garrix toch wel. Een wereldwijd bekende artiest en het is vooralsnog zijn enige optreden in Nederland deze zomer."

Het dancefestival op Velder is van vrijdag 6 juli tot en met zondag 8 juli. De organisatie maakte vorige week donderdag bekend dat de line-up rond is en publiceerde op haar website www.we-are-electric.com het volledige tijdschema van alle optredens.

FOTO BOVEN: Jurge van der Velden (links) uit Liempde met hulpkrachten Julia van den Hurk en Bram Keijsers ontvangen vrijdagavond samen met zo'n 35 andere kornuiten op het parkeerterrein Hollands Diep bij landgoed Velder enkele duizenden gasten tijdens We Are Electric. (Foto: Gerard Schalkx).


Zaligverklaring
oprichtster
congregatie Esch

De oprichtster van de Zusters van de Goddelijke Verlosser wordt in september zalig verklaard. Elisabeth Eppinger stichtte deze congregatie in 1849. In 1936 kwamen de zusters naar Esch, waar ze de stichting Sint-Jozefzorg hebben opgericht.

Dit vormde het begin van wat in 1950 het kloosterbejaardenhuis Sint-Jozefzorg werd, dat was gevestigd aan de Dorpsstraat. In 1995 ging dit pand tegen de vlakte en werd het even verderop, aan Nieuwland, vervangen door wat nu het Buitenhuis is. De congregatie heeft in Esch drie locaties gehad: huize Sint-Jozef, klooster Bethanië en een huis aan de Dorpsstraat 18. Eppinger, ook wel bekend als moeder Alphonse-Marie, wordt in september zalig verklaard.


Veel animo voor kruisboogstrijd bij Liempds gilde

Het viertal van buurtvereniging Kasteren heeft donderdagavond de kruisboogcompetitie voor niet-leden van het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt gewonnen. Peter de Kroon won het individueel klassement.

Alweer voor het achttiende jaar op rij hield het Liempdse gilde een zomeravondcompetitie voor dorpsgenoten die graag een keer de kruisboog ter hand nemen. Het deelnemersveld bestond deze keer uit zeventien viertallen met wisselende samenstelling. In totaal waren er 79 deelnemers., waarvan er veel aangaven volgend jaar opnieuw van de partij te zijn.

Op drie donderdagavonden in mei vond een sportief treffen plaats op schietterrein Antonius Bleek aan de Oude Dijk. Vorige week was de laatste wedstrijd met aansluitend de prijsuitreiking. Gildekoning Jan van Vugt deelde zowel trofeeën uit aan de dagwinnaars als de nummers een tot en met drie van het eindklassement.

EINDKLASSEMENT

Viertallen: 1. Kasteren 1; 2. DVG 2; 3. De Schutters.

Individueel: 1. Peter de Kroon; 2. Frank Scheutjens; 3. Antoin v.d. Brand.

DAGPRIJZEN

Viertallen: Kasteren 1 (17 mei); DVG 2 (24 mei); Boxtel-Oost (31 mei).

Individueel: Theo v. Abeelen (17 mei); Peter de Kroon (24 mei); Frank Scheutjens.