Genomineerde uit Esch over rode loper met Ronnie Flex

Melvin (10) bij Young Impact Celebration

CARRY DIRKX

Melvin Erkemeij (10) uit Esch mocht gisteravond als één van de vijftien genomineerden voor een Young Impact Award over de rode loper bij Rotterdam Ahoy. Daar werd een groot feest gehouden rond de uitreiking van deze landelijke prijzen voor jongeren die in actie komen voor een mooiere wereld. Melvin was de jongste genomineerde en hoewel hij de prijs niet won, had hij een 'topavond'.

De Young Impact Awards werden voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgereikt, tijdens een groot feest met bekende Nederlanders als Rico Verhoeven, Katja Schuurman en Ronnie Flex. Als genomineerde voor een award mocht Melvin samen met hen over de rode loper. De 10-jarige Esschenaar zette al meerdere acties op touw voor kinderen in ontwikkelingslanden. Dankzij deze acties was hij een van de drie genomineerden voor de George Maduro Award, een award voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor een ander. In totaal waren er vijftien genomineerden, verdeeld over vijf categorieën: education, environment, creativity, innovation en de George Maduro Award.

HEEL NEDRLAND

,,Het was heel leuk", vertelt Melvin op de ochtend na de uitreiking. ,,Ik heb niet gewonnen, maar het was leuk om anderen blij te zien. Er waren wel achtduizend mensen! Per categorie werden de genomineerden op het podium geroepen. Het was spannend om voor zoveel mensen te staan." Met Rico Verhoeven en Ronnie Flex ging hij op de foto. ,,Ronnie Flex is fan van Pokémon, net als ik", weet hij sinds gisteravond. Melvin zette zijn eerste actie op touw in 2016, toen hij acht jaar oud was. Hij zamelde knuffels in voor kinderen in Nepal. Daarna kwam hij in actie voor Syrische kinderen. Vorig jaar hield hij een geldinzameling voor een kindercentrum in Indonesië. De idealistische Melvin viel eerder 'in de prijzen', bijvoorbeeld met een nominatie voor Brabander van het jaar. Nu mag hij daar een nominatie voor een Young Impact Award aan toevoegen. Melvin is trots: ,,Ik vind het bijzonder dat ik genomineerd was, want de awards zijn voor jongeren uit heel Nederland."