Afbeelding
Foto:

Mooie prestaties in Tilburg

Twee medailles Tabitta bij titelstrijd jeugdturnen

Fenna Bergman, pupil 2 N2 en Esmee Komen, jeugd 1 N3 van de Boxtelse gymnastiekvereniging Tabitta leverden in het weekeinde mooie prestaties bij het Nederlands kampioenschap turnen in Tilburg. Meedoen was al een prestatie op zich, want dat betekent dat ze tot de jeugdige topturnsters behoren. Ze turnden prima en Esmee behaalde zelfs een zilveren en bronzen medaille.

Esmee startte in de tweede wedstrijdronde. In de kwalificaties, voorafgaand aan het NK, behaalde ze verschillende podiumplaatsen, waardoor de druk voor haarzelf hoog was. Ze begon op haar favoriete toestel brug en opende de wedstrijd met een 14.000. Op balk wist ze de spanning onder controle te houden en kreeg een 13.000 toebedeeld. Op het onderdeel vloer presteerde ze naar tevredenheid met een tweede plaats en een score van 13.700. Billenknijpend ging ze het laatste toestel tegemoet: de sprong. Esmee mocht als allereerste aantreden en de ranking ná drie toestellen was podiumplaats. Ook hier behaalde ze de tweede plaats met een 13.217. En toen moest ze nog bijna een half uur afwachten hoe de rest turnde. Eindelijk was daar de algemene einduitslag en werd Esmee tweede. Vol trots kreeg ze de zilveren NK-medaille omgehangen. Ze straalde van oor tot oor.

Fenna begon zaterdag de wedstrijd op vloer en zette meteen de toon met een mooie score van 13.300. Sprong werd beloond met een vierde score: 13.600. De oefening op de brug, haar favoriete toestel, was prachtig en scoorde 14.050. Balk, het laatste en tevens het spannendste toestel, wist Fenna goed door te komen, ondanks een paar keer wiebelen. Met een 12.033 sloot zij haar wedstrijd af. Haar doel was een plekje in de top-15. Dat lukte, ze werd twaalfde.

Zondag kwamen Fenna en Esmee nogmaals in actie, deze keer op de toestelfinales. Fenna had zich geplaatst voor het toestel sprong en wist een achtste plek te behalen op dit toestel. De verschillen waren erg klein. Esmee turnde op brug wederom een hele mooie oefening en won met een 14.333 de bronzen plak en daarmee haar tweede NK-medaille.


MEIDENPLOEG NAAR LANDELIJKE FINALE

Angelaschool kampioen van Zuid-Nederland

De finale was nog even spannend en de tegenstander tekende zelfs nog protest aan, maar uiteindelijk is het meidenteam van de Angelaschool gisteren toch kampioen geworden van Zuid-Nederland. De ploeg werd vanochtend gehuldigd op school.

In Breda wist de Boxtelse ploeg alle wedstrijden in de poulefase en de halve eindstrijd te winnen. Via een penaltyserie wist de afvaardiging van de Angelaschool uiteindelijk de winst binnen te slepen en kreeg de keepster een groepsknuffel. De landelijke finale is woensdag 20 juni in Zeist. Speelster Bente Vermeer (12): ,,We gaan daar gewoon alles geven wat we in ons hebben." (Foto: Rens van den Elsen).


NIEUWE LERAAR BIJ PLAATSELIJKE JUDOCLUB

Liempdenaar Raaimakers behaalt zijn tweede dan

Bas Raaimakers van Judoclub Liempde legde zaterdag met succes zijn examen voor de tweede dan uit. Daags erna mocht hij proberen zijn officiële diploma als judoleraar binnen te hengelen. Ook dat deed hij met succes...

Raaimakers legde op 17 maart ook al een examen af, maar moest zaterdag in Gilze een onderdeel opnieuw doen. Met judo-partner Collin van Dijk oefende hij de voorbije twee maanden op de zogeheten 'go-no-sen-kata', oftewel overnames. Van Dijk viel aan, Raaimakers moest de aanval pareren en er vervolgens zijn eigen aanval van maken.

De trainingsweken wierpen zaterdag hun vruchten af, want alles werd door Raaimakers op een puike wijze uitgevoerd. De examinatoren waardeerden de oefening met het hoogst mogelijk cijfer: een acht.

LERAAR

Na het behalen van de tweede dan kan een judoka pas zijn diploma als leraar halen. Daags erna mocht Raaimakers per toeval ook hiervoor zijn examen afleggen, ditmaal in Wijk bij Duurstede. Gedurende 45 minuten gaf hij les aan onder meer twaalf Liempdse judoka's. Daarna volgden vragen over zijn trainingsmethode, die hij naar tevredenheid van de examencommissie beantwoordde.


VIJF LEDEN GAAN OP VOOR ZWARTE BAND

Vijftien taekwondoka's van
TS Dekker slagen voor examens

Taekwondoschool Dekker (TSD) hield afgelopen week haar jaarlijkse kup-examens. Alle vijftien deelnemers slaagden. Zondag 17 juni vindt nog een spannende dag plaats: dan gaan vijf leden op voor hun zwarte band.

Ralph Dikmans, Linda Beekmans, Max van Brunschot, Dinand Verhoeven en Aaron Dekker proberen op 17 juni hun eerste dan te halen. Tevens traint de wedstrijdgroep voor een groot taekwondotoernooi in Utrecht dat plaatsvindt op zondag 24 juni.

Het kup-examen werd afgelegd door jeugd- en seniorleden van TSD. Iedereen ging een graad omhoog, één van de leerlingen sloeg er zelfs een over.

Uitslagen kup-examens:

Zwarte slip: Alex van Vreede, Cas Dikmans. Blauwe band: Corne Beekmans. Blauwe slip:

Aleandra v.d. Langenberg. Groene band: Maxim Genovois, Mara v.d. Heijden, Fedde Noordhoff. Groene slip: Alexander Beekmans, Kaj v.d. Oetelaar. Gele band: Tasnim Bezbiz, Kaj v.d. Meulengraaf. Gele slip: Wassim Bezbiz, Dexter v.d. Vleuten, Amina Hajji, Ayman Hajji.


Jeugdclinic LTV Munsel

Jeugd in de leeftijd van 6 tot 17 jaar kan zaterdag 9 juni deelnemen aan een gratis tennisclinic van LTV Munsel. Van 13.00 tot 14.15 uur zijn kinderen van de basisschool welkom in het sportpark aan de Voetboog; van 14.45 tot 15.00 uur tieners uit het voortgezet onderwijs. Er wordt gezorgd voor tennisrackets; alleen sportieve kleding en sportschoenen zijn nodig om mee te doen. Aanmelden kan via jeugdcommissie@ltvmunsel.nl.