Het vierde team van LSV trok in een spannend duel met Woenselse Boys aan het langste eind en veroverde hiermee de districtsbeker. (Foto: LSV).
Het vierde team van LSV trok in een spannend duel met Woenselse Boys aan het langste eind en veroverde hiermee de districtsbeker. (Foto: LSV). Foto:

Zoë Timmermans mag naar het WK Pole Sports

Zilver voor Liempdse paaldanseres

Zoë Timmermans uit Liempde mag naar het wereldkampioenschap Pole Sports. Zaterdag behaalde ze tijdens het Nederlands kampioenschap in Waalwijk een zilveren plak op dit onderdeel en dat was voldoende voor een WK-ticket. Inmiddels is bekend dat ze ook meedoet aan de categorie Ultra Pole, waarin ze eerder al wereldkampioen werd.

De 16-jarige paalsporter maakte afgelopen weekend nog kans om op het onderdeel Artistic Pole, dat meer gericht is op het esthetische aspect van de sport, naar de wereldkampioenschappen te gaan. Daarvoor moest ze echter eerste worden, maar ze slaagde daar met een zilveren medaille op het NK net niet in.

De paalsporter, die eerder al zilveren medailles behaalde op het NK én wereldkampioen werd op het onderdeel Ultra Pole, kende een pittig jaar. ,,Ze heeft zich de voorbije maanden met name gefocust op school, omdat ze eindexamen deed", legt moeder Miranda uit. (Foto: Leon Hofenk).


PLOEG IS NOG IN DE RACE VOOR HET KAMPIOENSCHAP

Vierde LSV verovert districtsbeker

Een jaar nadat de eindstrijd na strafschoppen werd gemist, bemachtigde het vierde team van LSV zaterdag alsnog de districtsbeker van de reserve vijfde klasse. Op de velden van Reusel Sport, waar de diverse bekerfinales plaatsvonden, werd Woenselse Boys 5 met 5-3 verslagen.

LSV 4 bestaat voor het merendeel uit Boxtelaren met een islamitische achtergrond. Ondanks de fysieke beperkingen die de ramadan met zich meebrengt, begon de ploeg voortvarend. Woenselse Boys 5 won in de halve finale met liefst


RKSV Boxtel

Uitslagen zondag 3 juni

ODC 4 - Boxtel 4        3-0

Boxtel 5 - GSBW 3        6-2

Boxtel 6 – St.M.Gestel 6        10-1

FC Engelen 3 - Boxtel 8        2-3

SV BLC 2 - Boxtel 9        3–0

Uitslagen zaterdag 2 juni

Emplina - Boxtel JO17-1        2-3

Boxtel JO17-1 - OJC        8-1

Boxtel JO17-2 - ODC        3-0

Zwaluw VFC - Boxtel JO15-1        0-4

Boxtel JO15-2 - Jong Brabant        0-9

Helvoirt - Boxtel JO15-3        3-1

Boxtel JO15-3 – HHC '09        2-3

Boxtel JO13-1 - BMC        3-0

RKDVC - Boxtel JO13-3        3-3

Boxtel JO11-2 - Wilhelmina        0-13

Real Lunet - Boxtel JO11-3        3-4

Boxtel JO11-4 - Tongelre        2-5

Madese Boys - Boxtel MO15-1        2-2

Dubbeldam - Boxtel MO13-1        3-2

Essche Boys

SENIOREN

Uitslag woensdag 30 mei
OJC 10 - Essche Boys 3         1-1

Uitslagen zondag 3 juni
Essche Boys 3 - Emplina 5         6-3
St M Gestel 1 - Essche Boys dames         1-3

JEUGD

Uitslagen zaterdag 2 juni
JO15-1: Essche Boys - OJC Rosmalen         5-6
JO13-1: Essche Boys - Zwaluw vfc         4-4
JO11-1: OJC Rosmalen - Essche Boys         3-1
JO11-2: Essche Boys - RKDVC         7-1
JO9-1: Helvoirt - Essche Boys         5-5
JO9-2: Essche Boys - SCI JO9-1         1-2

10-0 van de tegenstander en oogde sterk. Met prima positiespel liet LSV zien over betere voetballers te beschikken en na twintig minuten spelen was het al 2-0 voor de ploeg uit Lennisheuvel. Zlatan Alkuzia en Saad Koutabi scoorden fraaie doelpunten. Woenselse Boys deed wat terug (2-1), maar direct in de rebound zorgde Kadi Novaman voor 3-1. Chemi Elizabeth breidde de score uit: 4-1. Even verloor LSV de concentratie. Toen Younes Ouassaïdi - de beste man van het veld - verbaal reageerde op de scheidsrechter en een tijdstraf van tien minuten opgelegd kreeg, was de organisatie even weg en kon Woensel binnen vijf minuten tweemaal scoren. Deze ruststand van 4-3 zorgde voor enige ongerustheid bij LSV.

Vlak na de rust mocht 'stofzuiger' Ouassaïdi weer het veld in en werden de verhoudingen hersteld. Meerdere spelers bij LSV kregen problemen met de conditie maar vijftien minuten voor tijd zorgde Akuzia wederom voor een doelpunt. Dat zorgde voor moedeloosheid bij Woenselse Boys en na negentig minuten sportief voetbal mocht LSV-aanvoerder Mo Kissami de beker in ontvangst nemen.

Zondag 10 juni kan het team een dubbelslag realiseren. Om 12.00 uur gaat het laatste competitieduel in Tilburg van start. Bij winst sleept LSV het kampioenschap binnen. Mocht dit lukken, dan promoveert de ploeg naar de reserve vierde klasse van de KNVB. Hier zullen de voetballers meer weerstand ondervinden.

Afbeelding