Afbeelding
Foto: LTV De Merletten

CARDINALS TE STERK VOOR HONKBALTEAM

Softbalsters winnen door goed aanvallend spel

Voor de softbalploeg van Ducks stond zondag een thuiswedstrijd tegen Stags uit Etten-Leur op het programma. Hoewel het tot de laatste slagbeurt een spannend duel bleef, boekten de Boxtelse vrouwen een ruime overwinning: 6-1. Voor de honkballers eindigde het duel tegen Cardinals in een nederlaag: 10-4.

De softbalsters startten voortvarend; drie eerste slagvrouwen van Etten-Leur werden uitgeschakeld, mede door een fraaie vangbal van de catcher. Ook aanvallend kwam Ducks goed uit de startblokken. De eerste twee slagvrouwen bereikten de honken die daarna beide door een dubbele honkslag binnengebracht werden. Ook wist deze slagvrouw de thuisplaat te bereiken. Dat bracht de stand op 3-0.

MEER GRIP

Stags deed in de derde inning pas wat terug. Later kregen de bezoekers meer grip op de Boxtelse pitcher, maar door sterk veldwerk van Ducks konden zij de thuisplaat niet vaker dan één keer bereiken. De softbalvrouwen sprokkelden vervolgens elke inning een puntje binnen.

GEEN ANTWOORD

In tegenstelling tot de softbalsters begon de honkbalploeg in haar duel zwakjes aan slag. Ducks zag de eerste drie slagmannen uitgaan in de eerste inning. De startend werper van het Boxtelse team liet dit niet zomaar gebeuren en zette zonder moeite de slagploeg van Cardinals opzij in de gelijkmakende helft. In de tweede inning zorgde de korte stop van Ducks voor een honkslag. Het team kwam echter niet tot scoren, ondanks dat twee lopers in scoringspositie stonden met nul uit. Cardinals zette een tandje bij en wist wel te scoren op een afgedwongen fout. Ducks had hier geen antwoord op en kwam niet op de honken, terwijl de Ossenaren dit wel deden: in de derde inning kwamen zij tweemaal tot scoren op drie honkslagen en twee keer vier wijd.

In de vierde en vijfde inning breidde Cardinals deze voorsprong uit naar 7-0. De Boxtelaren lieten dit niet over hun kant gaan en scoorden in de zesde inning vier punten: drie op een homerun van de korte stop en een punt op een fout. In de zevende inning deelde Cardinals de genadeklap uit. De voorsprong werd met drie punten uitgebreid en Ducks had hier geen antwoord meer op.

FOTO BOVEN: Softbalster Jooske Dörfel van Ducks kan net geen honk stelen. De softbalploeg van Ducks beleefde een succesvol weekend met een ruime overwinning op Etten-Leur: 6-1. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen zaterdag 2 juni

Beeball: Ducks - Blue Lions        13-16

Hb jun.: Boosters - Ducks        19-7

Hb pup.: Ducks - Blue Lions        3-10

Sb jun.: Blue Lions - Ducks        1-17

Uitslagen zondag 3 juni

Sb asp.: Roef - Ducks        10-9

Hb sen.: Ducks 2 - Bullfighters        11-15

Sb sen.: Ducks - Stags        6-1

Hb sen.: Cardinals 1 - Ducks        10-4

Uitslag maandag 4 juni

Hb pup.: Ducks - Cardinals        5-16

Programma donderdag 7 juni

Sb sen.: Starlights - Ducks        19.30

Programma zaterdag 9 juni

Sb asp.: Ducks - Stags        10.30

Hb pup.: Ducks - Mulo        13.00

Programma zondag 10 juni

Hb sen.: Radboud Rangers - Ducks 2        11.00

Sb jun.: Catch - Ducks        12.00

Hb sen.: Ducks 1 - Hazenkamp        15.00

Programma donderdag 14 juni

Sb sen.: Gryphons - Ducks        19.30


ZES KAMPIOENEN BIJ TENNISCLUB

Herenteam van Merletten promoveert naar topklasse

De voorjaarscompetitie heeft bij tennisvereniging LTV De Merletten zes kampioensteams opgeleverd. Afgelopen weekend mochten drie vrijdagteams en drie zaterdagteams de champagne ontkurken. De mannenploeg op zaterdag behaalde daarbij een unieke clubprestatie, zij wisten te promoveren naar de topklasse, het hoogste landelijke niveau.

Op een spannende slotdag stelden de heren het kampioenschap veilig door tegen Park Hoeven uit Uden twee dubbeloverwinningen te behalen. In een zeer sterke klasse, met veel spelers van niveau twee en zelfs oud-Nederlands kampioen Paul Logtens, stonden de Boxtelaren vanaf de eerste speeldag aan kop.

Van de vier damesdubbelploegen 35+ op

vrijdagavond, werden er drie kampioen: het eerste, tweede en vierde. Ook het eerste damesdubbelteam 35+ op zaterdag mocht de kampioenswimpel hijsen, evenals het derde herenequipe op zaterdag.

DRIE PUNTEN

Morgen, vrijdag 8 juni kan daar nog een team bij komen: het tweede herenteam 35+ speelt dan een inhaalwedstrijd en heeft nog drie punten nodig voor de titel.

FOTO ONDER: Het eerste herenteam van De Merletten met van links naar rechts: Tom van Ooij, Jeroen van Beers, Menion Heutink, Bas Kuijten, Jorn van den Braak, Pepijn van Hal, Willem van Dijk, Jeroen Michels. (Foto: LTV De Merletten).

Afbeelding