Afbeelding
Foto: SintLucas

WEEK LANG TENTOONSTELLING IN MBO-SCHOOl SINTLUCAS

Afstudeerders exposeren eindstukken

De studenten van SintLucas die dit jaar afstuderen in de richtingen Vormgeven & Ambacht en Vormgeven Product, Ruimte & Media, hebben een eindexamenexpositie ingericht. Die is vanmiddag, donderdag 7 juni geopend in de mbo-school aan de Burgakker. De tentoonstelling is komende week te zien tijdens schooltijden, op dinsdagavond én op zaterdag.

Het geëxposeerde werk is heel divers. Dit jaar is er door verschillende studenten volop gebruikgemaakt van nieuwe technieken of toepassingen. Er is ambachtelijk vakwerk te zien in combinatie met hypermoderne technieken.

INGEWIKKELDE MALLEN

Zo zet Rinke Joosten de tonen uit drie muziekstukken om in keramische vormen waarvan ze lampen maakte. De technisch ingewikkelde mallen maakte ze op een 3D-printer. Moira Dicks vormde het glas van kapot geslagen wijnflessen om tot tegels. Tess Schrevers liet zich inspireren door modeontwerpster Iris van Herpen en ontwierp haar eigen textielstalen waarvoor ze 3D-geprinte objecten combineerde met stof.

FOTO BOVEN: Studente Moira Dicks maakte wandtegels van stukgeslagen wijnflessen. Het is een van de eindexamenwerken die is te zien tijdens de tentoonstelling in SintLucas.

FOTO RECHTS: Rinke Joosten maakte op basis van muziekstukken keramische vormen waarvan lampen werden gemaakt. (Foto's: SintLucas).


Boxtel's Harmonie viert 110-jarig bestaan met sambashow

Caribbean Fiësta in Jacob-Roelandslyceum

Boxtel's Harmonie bestaat 110 jaar en die mijlpaal is voor twee onderdelen van de muziekvereniging aanleiding voor een bijzondere samenwerking. Het slagwerkensemble en De Aggemarvanhuisaf Band schotelen in de aula van het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd 3 op zaterdag 16 juni een opzwepende sambashow voor onder de noemer Caribbean Fiësta, een avondvullend programma.

Tien jaar geleden, tijdens het eeuwfeest van Boxtel's Harmonie, traden de slagwerkers en de amusementsband voor het eerst samen op. Net als toen zijn muziekstukken die De Aggemarvanhuisaf Band op de lessenaar heeft, voorzien van speciale arrangementen voor percussie-instrumenten. Hierdoor groeien de twee orkesten, samen met een combo, uit tot één grote salsaband van ruim dertig muzikanten.

Latin en afterparty

Zangeres Nienke van Horen kruipt in de huid van Gloria Estefan. Bovendien zorgen Femke-Sue van Bragt en Joey Verhoeven voor een latin dansshow. Dj Don Verbunt tekent voor de afterparty.

Caribbean Fiësta begint om 20.30 uur. Kaarten à tien euro zijn te koop in telefoonwinkel Ring & Go aan de Rechterstraat en te reserveren via telefoonnummer (0411) 68 53 31 of e-mail: kaartverkoop@boxtelsharmonie.nl.


Kinderboerderij Boxtel

Kinderen kunnen zaterdag 9 juni tussen 14.00 en 16.00 uur een insectenhotel maken bij de Kinderboerderij aan het Apollopad, dit om een handje te helpen het insectenleven op peil te houden. De creaties mogen na afloop mee naar huis worden genomen. De activiteit is gratis.


Café Brein staat in het teken van natuurbeleving

Café Brein, een bijeenkomst voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, staat maandag 18 juni in het teken van beleving en natuur.

Deelnemers ervaren die avond de natuur en gaan met elkaar daarover in gesprek. Aan bod komen het stimuleren van zintuigen, oproepen van herinneringen en het aanzetten tot praten. De bijeenkomst in zorghoeve 't Binnenveld aan de Boxtelseweg 5 in Schijndel begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Café Brein is een initiatief van onder meer ContourdeTwern Boxtel. Meer informatie: telefoonnnummer 06-10 54 94 97.

Afbeelding