Inschrijvingen kunstroute van start

Uitnodigingen voor de Rode Draad op de post

De inschrijvingen voor deelname aan kunstroute De Rode Draad, die zaterdag 23 en zondag 24 september plaatsvindt, zijn geopend. Organisatiebureau Boxtelse Buren verstuurde eind mei de uitnodigingen naar de vaste deelnemers. Ook kunstenaars die niet bekend zijn bij de organisatoren, zijn welkom zich aan te melden.

De kunstenaars die meedoen aan de Boxtelse kunstroute, krijgen bij inschrijving onder meer ondersteuning bij promotie. Zo kan iedere deelnemer een eigen pagina vullen op de website van De Rode Draad, de kunstenaars krijgen een digitale plattegrond met adressen en de organisatie laat posters maken en verspreiden. Bovendien worden tijdens het evenement alle locaties herkenbaar gemaakt door middel van rode ballonnen, vlaggen, draden en/of andere rode attributen.

AANMELDEN

Op die locaties exposeren de deelnemende kunstenaars hun werk. Zij kunnen zich tot en met vrijdag 15 juni aanmelden; deelname kost dertig euro. Meer informatie is verkrijgbaar via e-mail: femke@boxtelseburen.nl of telefoonnummer 06-53 93 55 35.


GIDSEN OEFENEN VOOR VOLGENDE SPELTAK

Scouting hiket naar Limburg

De gidsen van 14 en 15 jaar van Scouting Boxtel hielden zaterdag een gevarieerde hike in Limburg. Dit om zich voor te bereiden op de volgende leeftijdsklasse (speltak).

De groep, bestaande uit negen meiden, werd gesplitst in tweeën. Deelnemers moesten met grote rugzakken vanuit Boxtel naar een nog onbekende locatie. Bij het NS-station werd dat de groepen 'ergens in de buurt' van Roermond zou zijn. De plek van bestemming echter bleek een camping nabij Susteren, nog een goede vier uur lopen van de Limburgse stad.

Maar de gidsen konden reistijd 'winnen'. Door foto-opdrachten goed uit te voeren, verdienden ze een aantal kilometers vervoer met de auto. Het laatste stuk moesten de groepen zelf doen, zonder kaart of andere routebeschrijving. Daags na de hike zetten de gidsen nog een spelprogramma in elkaar, iets wat zij in de volgende speltak wekelijks zelf moeten doen.