BOXTELS TALENT KLIMT NAAR TWEEDE PLEK OP DE RANGLIJST

Kay crosst naar zege in Duitsland

De dertienjarige Kay Karssemakers uit Boxtel slaagde er afgelopen weekeinde in om de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap op zijn naam te schrijven. In de Duitse plaats Dreetz won de Team Youth Pro MX-rijder beide manches in de 85cc-klasse met overtuiging en klom hiermee naar de tweede plek in het klassement.

Tijdens de kwalificatierace plaatste Kay zich zaterdag op de elfde startpositie. Dat bleek een prima uitgangspunt voor de eerste manche. Dankzij een razendsnel vertrek en een goede lijn in de eerste bocht, ging hij aan kop. De coureur uit Boxtel vond direct het juiste ritme en bouwde in de beginfase van de wedstrijd zelfs een kleine voorsprong op. Door een klein foutje slonk zijn voordeel echter naar één seconde. Maar Kay bleef koel, zette constante rondetijden neer en werkte opnieuw aan een ruimte voorsprong. Uiteindelijk kwam hij als winnaar over de streep met een verschil van plusminus zeven seconden.

De tweede manche ging Kay iets minder goed van start. Desalniettemin stond de motorcrosser aan het begin van de wedstrijd in de top vijf. Kay ging op jacht naar de podiumplekken en klom al gauw op naar de tweede plaats. De kopman moest hij echter achterhalen om de dagzege in Duitsland naar zich toe te trekken. Doordat hij zijn directe concurrent de hele wedstrijd onder druk zette, maakte de leider in de wedstrijd een foutje. Kay profiteerde optimaal, nam de eerste positie over en scheurde geconcentreerd naar winst op een voorsprong van zo'n 25 seconden.

FOTO LINKS: Kay Karssemakers uit Boxtel pakte de dagzege in de Duitse plaats Dreetz. Hij won zondag, ondanks een moeizame kwalificatie, beide manches en steeg daardoor naar de tweede plek in het algeheel klassement om het Europees Kampioenschap in de klasse 85cc. (Foto: Mikkel Wendelboe).

Regiomix De Walnoot

Tonny Mouriks won maandag de wekelijkse regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot. Op de buitenbanen van de club aan de Selissenwal 25, bleef hij met 32 punten de andere 47 deelnemende boulers voor. Vlak achter hem eindigden Jozef Pennings en Ben Heutink op een gedeelde tweede plaats met 24 punten. De regiomix vindt iedere maandag plaats vanaf 13.00 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via www.jbvdewalnoot.nl.