Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

GEMONDENAAR START TOERTOCHT BIJ CLASSIC PARK IN BOXTEL

Tour d'HuZes in 2019 voor KWF

De beklimming van de Alpe d'Huez ten bate van KWF Kankerbestrijding krijgt volgend jaar een extra dimensie. Op initiatief van Arjan van der Meijden uit Gemonde wordt begin juni 2019 een toertocht met klassieke auto's naar de 'Nederlandse' berg ondernomen; Tour d'HuZes. Startpunt is automuseum Classic Park in Boxtel. Daags voordat fietsers en hardlopers de berg maximaal zes keer bedwingen, rijdt de autocolonne naar de top. De chauffeurs, die zoveel mogelijk patiënten als bijrijder meenemen, hopen daar de deelnemers aan Alpe d'HuZes aan te moedigen.

Sinds 2014 is Van der Meijden is vrijwilliger bij Alpe d'HuZes. Aanleiding was het feit dat bij zijn zus Evelien, die in Boxtel woont, borstkanker werd geconstateerd. Na twee jaar meegeholpen te hebben met praktische werkzaamheden tijdens het evenement, klom hij - onervaren - in 2016 zelf vijfmaal op een wielerfiets naar de top. Tijdens de editie van vorig jaar ontstond het idee voor een toertocht met klassieke auto's. Dat was op het moment toen Van der Meijden een colonne klassiekers voorbij zag rijden.

MAXIMAAL 40 EQUIPES

In Dutch Rally Events heeft de Gemondenaar een partner gevonden om een uitdagende route uit te zetten. Als op 1 juni 2019 bij Classic Park in Boxtel het startschot wordt gegeven, schieten maximaal veertig equipes richting zuiden. In vier dagen wordt ruim 1.200 kilometer gereden, dwars door bossen en wijngaarden.

Genieten langs de oevers van rivieren en vervolgens weer vol gas een steile pas bedwingen. Dat is wat er op het menu staat. 's Avonds wordt er gezamenlijk gedineerd op ludieke locaties.

Uiteindelijk komen de equipes aan in de omgeving van Grenoble. Dag vijf start rustig in de ochtend zodat de deelnemers zich kunnen voorbereiden op de beklimming van de Alpe d'Huez. Al dan niet met patiënten die graag in een fraaie bolide willen plaatsnemen. Daarna is het tijd om te juichen. Samen met andere toeschouwers schreeuwen de equipes de deelnemers aan de Alpe d'HuZes 2019 omhoog. Van der Meijden: ,,Wat zou het toch mooi zijn, als in de toekomst een kind aan zijn grootvader vraagt: 'Vroeger gingen er mensen aan kanker dood, hè?" en opa dan kan antwoorden: 'Ja, vroeger wel...'"

Sponsors betalen via de actiesite van Alpe d'HuZes. De deelname aan de toertocht is voor rekening van de teams zelf. Alles volgens hetzelfde principe als Alpe d'HuZes. Meedoen of helpen in de organisatie van Tour d'HuZes? Kijk op tour-dhuzes.nl.

FOTO ONDER: Met een klassieke auto de Alpe d'HuZes op ten bate van KWF Kankerbestrijding. Dat is volgend jaar mogelijk tijdens de Tour d'HuZes. (Foto: Hans van Doorn, 2017).