Afbeelding
Foto:

What's Up, Roy en Joshua?

'Hé buschauffeur, de hele bus moet plassen!' Het lied schalt deze weken regelmatig door tourbussen, want op veel basisscholen vindt het jaarlijkse schoolreisje plaats. Zo ook op de Sint-Willibrordusschool in Esch. Daar gingen de groepen 5, 6 en 7 op dinsdag naar de Efteling. Onder hen Roy Olislagers (9) en Joshua Vranken (10).

Wat hebben jullie gedaan vandaag? Roy:,,We gingen met een grote bus naar de Efteling. Alle kinderen van de drie klassen pasten erin. In de bus was het al heel leuk. Dit jaar helemaal, want je kon ook bovenin de bus zitten; er waren twee verdiepingen. En ik zat bij het raam. Nee, we gingen niet meteen snoepen in de bus, want dat mocht niet. In De Efteling mochten Joshua en ik, samen met Rufus, Tom, Floor en Khadar alleen door het park, zonder ouders."

Was dat spannend, Roy? ,,Nee, hoor. Soms hadden we discussie over welke attracties we zouden kiezen. Maar we zijn in een heleboel dingen geweest. En ook in de trein..."

Wat vond je de leukste attractie? Roy: ,,De Piranha! Het is leuk dat je nat wordt. Rufus kreeg een hele lading water over zich heen."Joshua: ,,Ik vond ook de Piranha leuk. Rufus riep: 'Ik word lekker niet nat' en toen flats, was hij kletsnat. En de Python, want daar ben ik voor het eerst in geweest. Ik durfde eerst niet. De snelheid leek me eng, maar toen ben ik toch gegaan. Ik vond het zo leuk, dat ik meteen nog een keer ben gegaan. En daarna nóg een keer."

Een van de betere schooldagen van het jaar? Joshua: ,,Ja! Want we gingen gewoon naar de Efteling!" Roy: ,,En we hoefden vandaag geen spelling te doen en al die andere vakken. Rekenen vind ik niet zo erg, maar spelling wel. En de Efteling is een goede bestemming voor een schoolreisje. Sprookjesachtig."

FOTO RECHTS: Joshua Vranken en Roy Olislagers uit Esch voor de ingang van achtbaan de Python. Samen met hun klasgenoten van de Sint-Willibrordusschool gingen ze dinsdag op schoolreisje naar de Efteling. (Foto: Carry Dirkx).