Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Liempds centrum stroomt vol voor ondernemers

Eerste zonnige Zomerfair is een hit

Linda van de Wiel

Kraampjes met een veelheid aan snuisterijen en lekkers, terrassen gevuld met vrolijke mensen, livemuziek en veel toffe activiteiten voor de kinderen. De eerste editie van de Zomerfair Liempde die zondag plaatsvond in en om bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd en het Concordiapark, was een hit.

De eerste bezoekers arriveren al om tien uur. De kleinschalig opgezette en gemoedelijke fair is dan ook een blikvanger. Mede-initiator Zijlstra – die het evenement organiseert vanuit Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) hangt nog wat laatste versierselen op om de zomerse uitstraling compleet te maken. Samen met Désiré van Laarhoven van SPPiLL organiseerde zij in november al de eerste Winterfair. ,,Het succes was met ongeveer duizend bezoekers zo overweldigend dat we besloten in juni een zomerfair te organiseren", aldus Zijlstra.

De geboren en getogen Liempdse kreeg meteen medewerking van verschillende ondernemers. ,,Het springkussen, de grote zandbak en het licht en geluid zijn allemaal gesponsord. Ook de horeca heeft extra grote terrassen opgezet en gezorgd voor verschillende bands."

Livemuziek is er ook van fanfare Concordia, die zich voor de gelegenheid heeft versterkt met de Liempdse zangeres Lisa van Nunen. Met nummers van onder meer rockster Anouk laten de muzikanten zich van hun meest swingende kant zien.

Voor kinderen hadden de ondernemers, naast het springkussen en de zandbak ook allerlei andere activiteiten op touw. Saar (5) kan daardoor aan de gang met het maken van slijm. ,,Ik heb het een keer eerder geprobeerd, maar toen mislukte het. Ik hoop dat het vandaag wel lukt."

Een eindje verderop zijn Hieke (6), haar zusje Hilke (4) en de eveneens zesjarige Feline aan het stoepkrijten. ,,We maken een grote regenboog. Ik heb het bedacht", zegt Hieke. Hilke vult aan: ,,En ik heb verzonnen dat je ook op je been kunt tekenen. Vooral roze is erg mooi." Feline is voorzichtig met het kleuren op haar benen. ,,Ik heb een nieuwe jurk aan", vertelt ze trots terwijl ze een rondje draait. ,,Mijn moeder heeft hem zelf gemaakt. Ze staat hier ook op de markt."

FOTO BOVEN (GROOT): Een zonovergoten Concordiapark, tal van kraampjes, volle terrassen en live-muziek: de eerste editie van Zomerfair Liempde bleek zondag succesvol.

FOTO BOVEN (KLEIN): Er waren activiteiten voor jong en oud tijdens de Zomerfair. Vooral stoepkrijten was populair. (Foto's: Gerard Schalkx).


FIETSDRIEDAAGSE TEN BATE VAN WENSAMBULANCE

'Den Berg' viert gouden jubileumfeest

Wie via de Boxtelseweg Liempde binnenrijdt, kan het niet ontgaan. Tal van woningen en gebouwen zijn versierd met blauw-gele vlaggetjes. Leden van buurtvereniging Den Berg laten daarmee merken dat hun club vijftig jaar bestaat. Komend weekeinde vinden diverse feestelijkheden plaats, volgende week wordt voor de derde keer een fietsdriedaagse gehouden.

In maart vierde de oudste buurtvereniging van Liempde al feest en werden de mensen in het zonnetje gezet die al vanaf de oprichting lid zijn. Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni is een feestelijk programma op touw gezet voor alle leeftijdscategorieën. De activiteiten vinden plaats op het terrein achter sporthal Pius X aan de Oude Dijk.

VOOR ALLE LEEFTIJDEN

Morgen, vrijdag 8 juni is het van 19.00 tot 24.00 uur feest voor de jeugd van 12 tot 18 jaar. Zaterdag 9 juni verkleed de jongste jeugd (tot en met groep 3 van de basisschool) zich tussen 09.30 tot 12.00 uur tot prinses of ridder om spannende avonturen te beleven.Van 13.30 tot 17.00 uur kunnen kinderen uit de groepen 4 tot en met groep 8 ravotten en genieten van stoer spektakel. Bijna 250 leden van 18 jaar en ouder hebben zich aangemeld voor de feestavond die zaterdag vanaf 20.30 uur van stapel loopt.

Zondag is er een programma voor alle leeftijdscategorieën. De deelnemers worden verdeeld in groepen en maken een wandeling door de wijk, doen allerlei spelletjes en komen daarna weer terug op het feestterrein waar nog gezellig nagepraat kan worden onder het genot van een hapje en een drankje.

LIEMT FIETST

Na het feestweekeinde organiseert Den Berg voor de derde keer Liempt Fietst. De opbrengst van de fietsdriedaagse komt ten goede aan de WensAmbulance.

Woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 juni kunnen deelnemers kiezen voor gevarieerde tochten van 15 tot 20 kilometer of 30 tot 35 kilometer. Start en finish is dagelijks bij café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein. Deelname kost vier euro, te voldoen tijdens de inschrijving. Starttijden zijn tussen 18.00 en 19.00 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via tel. (0411) 63 14 89.


Seniorenwandeling

Natuurgroep Gestel houdt woensdag 13 juni weer een natuurwandeling voor senioren in de directe omgeving van Sint-Michielsgestel. De start is om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van zwembad Zegenwerp aan de Esscheweg 5 in Sint-Michielsgestel. De wandeling duurt ongeveer tot 11.30 uur waarna de deelnemers nog even vrijblijvend na kunnen praten met koffie. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Meer informatie via Michel van de Langenberg, tel. 06-22 43 29 41 of michel.langenberg@home.nl.

Afbeelding