Afbeelding
Foto:

TWEE DELEN VAN TWAALF LESSEN

Bridgecursus in Gemonde voor beginnende kaarters

Bridgeclub Gemonde organiseert in het najaar een bridgecursus voor beginnende spelers. Bij voldoende animo vindt de leergang op dinsdagmiddagen plaats.

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel waaraan je veel plezier kunt beleven, stelt Tiny Schellekens van bridgeclub Gemonde. ,,Het is een denksport die wereldwijd door miljoenen mensen wordt gespeeld. Veel rikkers zijn inmiddels enthousiaste bridgespelers geworden. Het is een sociale sport, het is leuk, gezellig en houdt de geest scherp."

De cursus in Gemonde bestaat uit twee delen van elk twaalf lessen. Het eerste gedeelte wordt gehouden in de periode september-december, het tweede cursusdeel van januari tot en met maart. De kosten bedragen 70 euro per deel, exclusief lesboekje. Na afloop van de cursus kunnen deelnemers alles wat ze hebben geleerd vrijblijvend in de praktijk brengen bij bridgeclub Gemonde. De vereniging bestaat uit tachtig leden die iedere dinsdagavond bijeenkomen in zaal Kloosterzicht aan de Sint-Lambertusweg in Gemonde.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Jo Steenbakkers, tel. 06-30 15 87 83, Tiny Schellekens, tel. 06-20 12 97 07 of Jan van Grinsven, tel. 06 42 38 27 76.


FRAAIE ROUTES DOOR BRABANTSE NATUUR

Vier dagen fietsen in Gemonde

Voetbalvereniging Irene organiseert van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 juni voor de dertiende keer de Gemondse avondfietsvierdaagse. Deelnemers vertrekken tussen 18.00 en 19.00 uur vanaf sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg; dat is dagelijks ook het eindpunt.

Deelnemers kunnen kiezen uit een route van 25 à 30 kilometer of een kortere tocht die ongeveer half zo lang is. Voor beide afstanden zijn vier mooie routes uitgezet door de Brabantse natuur. Op dinsdag gaan zowel de deelnemers aan de grote als de kleine route richting Schijndel. Woensdag fietst men op de grote route naar de Kampina en de deelnemers van de korte afstand gaan naar Herlaar. Dan volgt op donderdag voor beide afstanden een rit naar Olland en Liempde en op de slotdag voert de grote route naar de Zuiderplas en de kleine richting Boxtel en Sint-Michielsgestel.

Het inschrijfgeld bedraagt vier euro óf 1,50 euro per dag.


Jonge tennissers zijn ongeslagen

Kampioensteam Helvoirt met een vleugje Esch

Team Helvoirt 1 van tennisvereniging HTV Helvoirt werd zondag ongeslagen kampioen. Ze werden eersten in de categorie jongens 10 tot en met 14 jaar van de KNLTB-competitie. Ook Esch deelde in het kampioenschap, want het Helvoirtse team is een combinatie van Helvoirtse en Essche jongens. Daardoor heeft ook tennisvereniging LTV d'Oggelen uit Esch een beetje een kampioensteam in huis heeft.

Het tennisteam bestaat uit Guus van den Boer (13), Joep van Haaren (14), Guus Schermer (15) uit Helvoirt en Teun van Heeswijk (13) en Jay Béaart (13) uit Esch. De jongens staan onder leiding van coach Frans van den Boer. Michiel Aten (15) maakt ook deel uit van het team, maar heeft door een blessure deze ronde niet mee kunnen spelen.

De jongens nemen al een paar jaar met veel plezier deel aan de tenniscompetitie als een gemengd team 'Helvoirt/Esch', onder de vlag van HTV Helvoirt. Dit jaar volgden de overwinningen elkaar op en waren de tennissers in de race voor het kampioenschap. Zondag hoefden ze slechts één tenniswedstrijd van zes te winnen tegen RCW Waalwijk om naaste concurrent Hilvarenbeek voor te blijven. Dat lukte: ze wonnen zelfs alle partijen. Dat werd uiteraard gevierd met een klein feestje.

Het kampioensteam blijft bij elkaar en gaat komende competitieronde door in de categorie jongens 11 tot en met 17 jaar.

FOTO ONDER: Het kampioensteam, met van links naar rechts: Guus Schermer, Jay Béaart, Teun van Heeswijk, Guus van den Boer, Joep van Haaren. (Foto: Carry Dirkx).