Afbeelding
Foto:

EENHEID VAN TENUE ÉN UITSTRALING

Hockeyers MEP betalen
voortaan kledinggeld

HENK VAN WEERT

Drie weken geleden, op de laatste competitiedag van de selectie, presenteerde de Boxtelse hockeyclub MEP al haar nieuwe kledinglijn. Niet alleen de vaandelteams, maar álle seniorenelftallen spelen in het nieuwe seizoen met Rabobank op hun shirts. Daarnaast dragen alle jeugdteams voortaan namen van dezelfde sponsors. De sporters hoeven hun tenues niet meer zelf aan te schaffen; tegen betaling van een kledingbijdrage aan hun club zorgt die voor de outfit.

De nieuwe kledinglijn en de veranderde wijze waarop sporttenues beschikbaar worden gesteld is tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen de hockeyclub en de lokale winkel Sport 2000 Brabant Sports. ,,De keuze voor een lokale winkelier ligt voor de hand. De lijntjes zijn kort en boven is Brabant Sports al vele jaren een trouwe partner", vertelt MEP-voorzitter Peter Langenhuijsen.

De keuze om voortaan via de club de sportkleding ter beschikking te stellen, ging niet over één nacht ijs. ,,Er is zo'n twee jaar voorbereiding aan voorafgegaan", geeft Thomas van Thiel aan. Hij is voorzitter van de stichting Hockeybelangen MEP die nieuwe afspraken maakte met Joop Seegers van de sportzaak aan de Clarissenstraat. In nauwe samenwerking overigens met Brabo, het van oorsprong Boxtelse hockeymerk. Vorig jaar november stemde de ledenvergadering van MEP in met de nieuwe kledingafspraken.

In het verleden zochten de zogeheten breedteteams (de lagere elftallen) vaak zelf naar sponsoring, maar dat leidde tot een wirwar aan uitingen. Bovendien bleek het voor lagere elftallen vaak niet zo makkelijk om een shirtsponsor te vinden. Voortaan spelen alle teams in hetzelfde tenue én komt het sponsorgeld centraal terecht zodat de héle club ervan kan profiteren. Nu de leden niet meer zelf voor de aanschaf van hun kleding hoeven zorgen, zijn ze financieel ook wat voordeliger uit, aldus Langenhuijsen.

VASTSTAAND ONTWERP

Met de Rabobank is een nieuw sponsorcontract afgesloten dat erin voorziet dat voortaan álle seniorenteams die naam op hun shirt dragen. Voor de jeugd zijn vijf geldschieters gevonden: Humanitas


(kinderopvang), Santino (bedrijfskleding), Rotom (logistieke middelen), Xperi (ict) en SJ Luxury (vastgoed). Clubleden Filpe van den Borne en Milou Langenhuijsen zorgden er samen voor dat de vijf bedrijfsnamen stijlvol op de jeugdshirts verschenen. ,,De eigenaren van deze vijf bedrijven hebben een nauwe band met MEP, zo zijn ze allemaal lid van onze businessclub", vertelt stichtingsvoorzitter Van Thiel. Clubpreses Langenhuijsen knikt: ,,We hebben altijd al gekozen voor meerdere sponsors. Op die manier zijn we minder kwetsbaar op momenten dat het economisch slechter gaat en bedrijven andere keuzes maken."

Niet alleen het ontwerp van de wedstrijdkleding ligt voortaan vast, dat geldt ook voor de trainingspakken en sporttassen. MEP speelt uitduels, net als nu al het geval is, ook na de zomervakantie in rood. Het zijn dezelfde kwaliteit shirts. Alleen ontbreken daarop de bedrijfsnamen. Teams hebben hiervoor de mogelijkheid wel zelf een sponsor te zoeken.

In totaal krijgen zo'n achthonderd MEP-leden een nieuw tenue. ,,En die zijn de voorbije maanden allemaal hier in de winkel geweest om te passen", aldus Seegers.

FOTO BOVEN: Van links naar rechts tonen MEP-voorzitter Peter Langenhuijsen, winkelier Joop Seegers en Thomas van Thiel (stichting Hockeybelangen) de nieuwe kledinglijn. (Foto: Henk van Weert).