LEZING GIERZWALUW IN HOBBYCENTRUM

'Wondertjes van 43 gram'

Momenteel is op meerdere plaatsen weer de gierzwaluw te zien. De vogel nestelt graag onder dakpannen of in holtes van spouwmuren. Ad Sleenhoff, lid van de Boxtelse vogelwerkgroep, geeft donderdag 21 juni vanaf 19.30 uur een lezing over deze 'wondertjes van 43 gram'. Die vindt plaats in Hobbycentrum Boxtel aan de Baroniestraat.

In tegenstelling tot de huis- en boerenzwaluw, met zijn zwarte jas, witte buik en gevorkte staart, is de gierzwaluw egaal van kleur en daardoor ook minder bekend. De vogel dankt zijn naam aan het gierende geluid dat hij produceert. Na de

lezing, waarin Sleenhoff ook fraaie beelden vertoont van de vogel, staat voor deelnemers een korte wandeling op de agenda om de gierzwaluw te spotten. Bij slecht weer gaat de rondgang niet door.

AANMELDEN

Belangstellenden kunnen zich tot 19 juni aanmelden via www.hobbycentrumboxtel.nl of telefoonnummer (0411) 21 03 55. Deelname kost vijf euro (inclusief koffie of thee), te voldoen bij aanvang van de lezing.De vogelwerkgroep waarbij Sleenhoff is aangesloten maakt onderdeel uit van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel (WNLB).


Open Coffee

Open Coffee Het Groene Woud organiseert maandelijks netwerkbijeenkomsten op wisselende locaties. Woensdag 13 juni zijn ondernemers uit de regio welkom bij Bober-ICT aan de Dukaat 15 in Boxtel. Directeur Ad Boelens verzorgt een presentatie over zijn bedrijf. De netwerkochtend is tussen 09.00 en 11.00 uur. Aanmelden kan via opencoffee.hetgroenewoud@gmail.com, maar hoeft niet.

Privacywetgeving

Sinds eind mei is de Algemene Verordening Gegevenbescherming (AVG) in Nederland van kracht. Welzijnsorganisatie ContourdeTwern houdt hier donderdag 14 juni vanaf 14.00 uur een informatieavond over voor bestuurders en betrokkenen van verenigingen en stichtingen. De bijeenkomst duurt twee uur. Aanmelden kan telefonisch via (0411) 65 58 99 of e-mail: atietheunissen@contourdetwern.nl.