Afbeelding
Foto: Ruud van Nooijen

INLOOPAVOND DONDERDAG 14 JUNI IN DE RAADZAAL

Herinrichting Markt dient zich aan

HENK VAN WEERT

Na de nodige vertragingen moet het er na de zomervakantie dan toch echt van komen. Ruim twintig jaar nadat de Boxtelse Markt haar huidige aanzien kreeg, gaat het plein drastisch op de schop. Tijdens een inloopavond in de raadzaal van het gemeentehuis kunnen belangstellenden de tekeningen én de planning van de werkzaamheden bekijken.

Wegenbouwbedrijf Rasenberg Infra uit Breda heeft de aanbesteding van de herinrichting gewonnen en start na afloop van de Boxtelse kermis met de werkzaamheden. Wie daarover graag meer informatie wil of geïnteresseerd is in de plannen, doet er verstandig aan de inloopavond te bezoeken. De raadzaal aan de Dr. Van Helvoortstraat is daarvoor op 14 juni tussen 18.30 en 20.30 uur geopend. Medewerkers van Rasenberg Infra zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Er is geen algemene presentatie, dus iedereen kan binnenlopen op het tijdstip dat voor hem of haar het best uitkomt.

OPENING PASSAGE

Zondag 24 juni wordt tijdens Boxtel En Route, de jaarlijkse publieksmanifestatie die de gemeente organiseert als alternatief voor de voormalige nieuwjaarsreceptie, een voorschotje op nieuwe Markt genomen. Dan wordt de passage geopend die het plein verbindt met het parkeerterrein aan de Rechterstraat, aan de achterkant van het gemeentehuis. Daar zijn nieuwe autovakken aangelegd ter compensatie van de parkeerplaatsen die verdwijnen op de Markt. Die wordt na de herinrichting immers autoluw.

NIEUWSBRIEF

Wie na een bezoek aan de informatieavond toch nog vragen heeft, kan per e-mail om een antwoord vragen via marktboxtel@rasenberginfra.nl. Mensen die op de hoogte willen blijven van de werkzaamheden kunnen zich via datzelfde e-mailadres aanmelden voor een nieuwsbrief. Wie de BouwApp downloadt, ontvangt binnenkort ook digitaal informatie over de herinrichting van de Markt.

FOTO ONDER: In 1990 kreeg de Markt haar huidige aanzien. Het merendeel van de auto's verdwijnt na de komende herinrichting. (Foto: Ruud van Nooijen, 2009).