Deel Molenwijkseweg wordt mogelijk 30-kilometerzone

Een maand geleden vond de heropening van de Molenwijkseweg in Boxtel plaats; het wegdek tussen de Halderheiweg en recreatiepark De Langspier werd in de periode daarvoor ingericht als zogeheten fietsstraat. Inwoners zetten echter vraagtekens bij de inrichting.

Geen drempels of wegversmallingen: de Molenwijkseweg lijkt omgetoverd te zijn tot racebaan, stellen mensen op Facebook. Volgens wethouder Herman van Wanrooij voldoet de Molenwijkseweg aan de principes van een fietsstraat. ,,Ik heb tot op heden niet gemerkt dat een racebaan zou zijn. Al zal er vast en zeker hard gereden worden. Maar dat heeft meer met gedrag te maken." De wethouder denkt nog na over enkele maatregelen. Zo is hij voornemens twee passeerstroken van 25 meter lang en 60 centimeter breed te realiseren, met name bedoeld voor vrachtwagens. ,,Door de zachte berm kunnen zij niet uitwijken en is de weg mogelijk net te krap." Ook kijkt Van Wanrooij nog naar een advies van de lokale Fietsersbond om het weggedeelte vanaf het spoor tot de Mariakapel aan de Heikant in te richten tot 30-kilometerzone.

FOTO BOVEN: Cees Heesbeen (aannemingsbedrijf Gebr. Van Kessel) en wethouder Herman van Wanrooij heropenden onlangs de Molenwijkseweg. (Archieffoto: Peter de Koning).

Boxtel

Ibizamarkt

In recreatiepark De Langspier vindt zondag 10 juni een Ibizamarkt plaats. Tientallen standhouders hebben al toegezegd om hun zomerse artikelen aan de man te brengen, zoals kleding, vers fruit, bloemen en strandspullen. Daarnaast is er muziek en kunnen mensen workshops volgen. De toegangsprijs tot de Ibizamarkt bedraagt 4,50 euro. Abonnees van De Langspier hebben gratis toegang. Mensen die een kraampje willen huren, kunnen zich melden bij Natasja Willems via telefoonnummer 06-42 43 14 24.