Afbeelding
Foto: Joleen van Rooij

What's Up, Jill & Inge?

Het is woensdag en vanuit een tuin in Liempde klinken vrolijke kindergeluiden. Jill van de Wetering en Inge van der Pasch (beiden 10 jaar oud) zitten in groep 6B van basisschool De Oversteek en genieten met volle teugen van hun vrije middag.

Wat klinkt het hier gezellig. Wat zijn jullie aan het doen? ,,We zijn aan het 'afspreken': lekker zwemmen, kletsen en giechelen", lacht Jill.

Waar giechelen jullie zoal om, Jill? ,,Nou, we hadden vandaag op school onze slippers met elkaar geruild. Nu hebben we één slipper van onszelf aan en één van de ander. En zo zijn we ook naar huis gelopen."

Wat voor leuke dingen doen jullie allemaal in het zwembad, Inge? ,,Meestal duiken we veel onder water en dan proberen we elkaars benen te pakken. Of we gaan zwemmen als zeemeerminnen."

Hoe doe je dat: zwemmen als een zeemeermin? Inge: ,,Je moet je benen tegen elkaar aanhouden en dan daarmee op en neer trappelen." Jill vult aan: ,,Net regende het een paar druppels, maar we bleven gewoon in het water." Inge: ,,Ja, en we zwommen gewoon door." Opnieuw Jill: ,,Maar soms krijgt iemand paarse lippen, want dan heeft diegene het koud en dan gaan we er gewoon uit."

Is het moeilijk om in een zwembad te giechelen? ,,Nee hoor, soms zakken we onder water en als we boven komen dan giechelen we weer", zegt Jill. ,,En zo liggen we dan een tijdje in een deuk", grinnikt Inge.

Wat gaan jullie vanmiddag nog meer doen? Inge: ,,We gaan nog op de trampoline springen en met Lego spelen."

Hé, wat leuk dat jullie met Lego spelen. Jill; ,,Ik ben pas jarig geweest en ik heb een Lego Friends Clubhuis gekregen; een oude brandweerkazerne die omgetoverd is tot een clubhuis."

FOTO RECHTS: Jill van de Wetering en Inge van der Pasch uit Liempde genieten in het mooie weer van hun vrije woensdagmiddag. (Foto: Joleen van Rooij).