TWEE KAMPIOENSTITELS ÉN BROER WILLEMS TROFEE

Afdeling G-voetbal ODC viert succes

LINDA VAN DE WIEL

Het was een drukke week voor de sporters van de afdeling G-voetbal van ODC. Zaterdag haalde het tweede team voor de tweede keer op rij het kampioenschap binnen. Dit deed de ploeg door de uitwedstrijd tegen Viola/Gilze met liefst 1-9 te winnen. Een week eerder sleepte G1 al de kampioenstitel binnen. Dinsdag stond de jaarlijkse wedstrijd om de Broer Willems Trofee op het programma.

Ondanks het drukke wedstrijdprogramma stonden de sportievelingen van ODC G2G hun mannetje. Maar spannend was het wel. Concurrent Sarto had de laatste wedstrijd gewonnen en stond drie punten los van ODC. Winnen met grote cijfers was dus het doel.

Bij het vertrek richting Alphen was de spanning van de gezichten van de zeven-

tien spelers af te lezen. Op papier was Viola/Gilze niet de meest gevaarlijke tegenstander. Een overwinning was echter niet zeker, omdat het duel op gras werd gespeeld en ODC is kunstgras gewend. Hoewel de ploeg nerveus aan het duel begon, bleek dat die zenuwen niet nodig waren. De tricolores walsten over de tegenstander heen. Een uitgebreider verslag van het kampioenschap is elders op deze pagina te lezen.

BROER WILLEMS TROFEE

Veel tijd om bij te komen van de enerverende wedstrijd had het kampioensteam niet. Dinsdag was de jaarlijkse wedstrijd tussen de afdeling G-voetbal en de veteranen van ODC. Deze heeft inmiddels een lange traditie. Initiator van het duel is wijlen Broer Willems. Na zijn dood is de wedstrijd omgedoopt tot het duel om de Broer Willems Trofee. Dit jaar vond de achtste editie plaats.

De wedstrijd was traditioneel spannend en doelpuntrijk. Net als vorig jaar wist de afdeling G-voetbal er met de winst vandoor te gaan. Uitslag: 7-4. Tijmen van Iersel, kleinzoon van Willems, reikte de trofee uit aan de uitzinnige voetballers.

SMET

Een grote smet op de wedstrijd was het uitvallen van voetballer Dennis Wennekes. Hij brak tijdens de partij zijn enkel op twee plaatsen. Wennekes zou zaterdag 9 en zondag 10 juni deelnemen aan de nationale Special Olympics in Doetinchem, een toernooi dat eens per twee jaar wordt georganiseerd. Hij zou daar aantreden in het tennisdubbelspel. Twee jaar geleden wist Wennekes tijdens dit sportevenement in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek het zilver te pakken en tijdens deze editie zou hij voor niets minder dan goud gaan. Zijn blessure gooit nu echter roet in het eten.